Amys datter myrdet af sin mand: Hun var mors pige

TV2s kriminalmagasin Station 2 Special har fået lov til at følge moren til Diana Eg, der blev myrdet af sin mand efter et forhold med vold og trusler

Amy Eg kæmper stadig med den grænseløse sorg over at have mistet sin datter. Foto: Station 2/TV 2
Amy Eg kæmper stadig med den grænseløse sorg over at have mistet sin datter. Foto: Station 2/TV 2

Savnet, meningsløsheden og den papirstynde fernis ned til en grænseløs sorg skinner ud af Amy Eg, når hun taler om drabet på sin datter, Diana Eg.

Datteren var kun 34 år gammel, da hun blev myrdet af den mand, som hun havde været kæreste med som ung, og som hun senere genfandt på Facebook og blev gift med.

I kriminalmagasinet 'Station 2 Special: Når kærlighed bliver til grov vold og drab' på TV 2 i aften klokken 20.40 kommer seerne helt tæt på den hjertegribende sorg, et drab forårsager, når værten Karin Cruz Forstrøm får lov til at følge Diana Egs mor op til begravelsen af hendes datter og i tiden op til dommen over Dianas morder.

Diana Eg havde ifølge lillebroren ikke opgivet drømmen om en kernefamilie. (Privatfoto) Krimi Knivdræbte Dianas bror: Hun drømte om en kernefamilie

Til Ekstra Bladet fortæller Amy Eg, at hun stadig er meget mærket af datterens død.

- Jeg har det rent ad helvedes til. Det bliver værre og værre, fortæller hun, men siger dog også, at hun både har op- og nedture.

For et par måneder siden begyndte hun at gå til en psykolog for at bearbejde sorgen.

Amy Eg fortæller, at Diana altid har været mors pige. Altid været tæt knyttet til sin mor.

- Diana og jeg var ikke bare mor og datter. Vi var også veninder, siger hun.

Savnet er værst ved højtiderne. Som her i påsken.

- Jeg vil ikke acceptere, at hun ikke kommer tilbage. Og jeg kan tænke, hvad jeg skal komme videre for, når Diana ikke er her. Men jeg har også min søn, og han savner hende lige så meget, fortæller Amy Eg.

I programmet fortæller hun, at hun som regel kunne altid mærke, hvis datteren var ked af det.

- Så trykkede det som regel altid i brystet på mig, fortæller hun i programmet.

Hun har valgt at invitere holdet bag Station 2 ind på et meget tidligt tidspunkt af sin sorg, og selvom hun godt kan have det lidt svært ved tanken om, at folk nu skal se hende i fjernsynet og måske genkende hende på gaden i morgen, så er hun glad for, hun har gjort det.

- Jeg gør det for Dianas skyld. Diana skal huskes. Hun skal ikke i glemmebogen. Det synes jeg, at hun fortjener, fastslår hun til Ekstra Bladet.

Diana Eg blev myrdet af sin mand. Privatfoto
Diana Eg blev myrdet af sin mand. Privatfoto
 

Diana blev myrdet med mindst 50 stik fra en køkkenkniv den 5. januar 2015. Blot en halv time forinden havde hun sendt en sms til sin mor, hvor der stod: 'Du må have en rigtig god dag, mor. Vi ses i morgen.'

Drabet  blev kulminationen på et turbulent forhold med misbrug og vold.

Hentede kniv i køkkenet
I oktober 2014 meldte Diana manden for vold, og de flyttede fra hinanden. Men godt en uge før drabet fandt de sammen igen, og på drabsdagen ringede de til Statsforvaltningen for at annullere den skilsmissebegæring, de havde sendt afsted.

Her blev manden anholdt efter kniv-drabet. (Arkivfoto: Mogens Flindt) Krimi Dræbte konen med over 50 knivstik: Idømt 12 års fængsel

I retten forklarede Diana Egs mand, at da personen på Statsforvaltningen bad om at tale med Diana Eg for at høre, om hun havde tvunget eller truet hende til at komme tilbage, gik det galt.

- Da hun havde talt med dem, spurgte hun: 'Er du nu bange?', forklarede drabsmanden, ifølge Ritzau, der var til  stede i retten. Det gjorde ham bange for, hvad der nu skulle ske, og mens hun var på toilettet, hentede han en kniv i køkkenet.

Her blev manden anholdt efter kniv-drabet. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Her blev manden anholdt efter kniv-drabet. (Arkivfoto: Mogens Flindt)

- Der havde jeg nok taget beslutningen, forklarede han.

Og da hun åbnede døren til toilettet, stak han hende første gang og fulgte efter hende med kniven.

Idømt 12 års fængsel
- Hun kæmper for sit liv, det gør hun. Jeg hører, hun råber på hjælp, men det er ligesom jeg ikke er der, forklarede den 35-årige i retten.

Da Diana Eg lå livløs tilbage, forsøgte han at genoplive hende og ringe til alarmcentralen. Men hun var død.

Diana Eg blev båret ud fra kirken til tonerne af sin yndlingsmusik af Rasmus Seebach. Her ses Amy Eg ved Dianas Egs gravsted. Foto: Station 2/TV 2
Diana Eg blev båret ud fra kirken til tonerne af sin yndlingsmusik af Rasmus Seebach. Her ses Amy Eg ved Dianas Egs gravsted. Foto: Station 2/TV 2

Amy Eg havde svært ved at forstå, at datteren gik tilbage til manden efter volden.

I dag spilder hun ingen tanker på ham.

- Jeg kendte ham jo ikke. Jeg tænker ikke på ham. Jeg snakker ikke om ham. Jeg er bedøvende ligeglad med ham, fastslår hun over for Ekstra Bladet og fortæller, at hun heller ikke har nogen hævnfølelse over for ham.

Diana Egs drabsmand blev idømt 12 års fængsel for drabet i juli sidste år. Han modtog dommen, selvom hans forsvarer mente, at der var formildende omstændigheder og argumenterede for en straf på 11 år.

En 34-årig kvinde blev stukket ihjel af sin mand på Frederiksberg. (Privatfoto) Krimi Fængslet for drab: Kvinde blev stukket i halsen og brystet

Men selvom man i programmet ser Amy Eg reagere på dommen med en knyttet næve i vejret som i sejr, så ændrer straflængden i virkeligheden ikke så meget.

- Om han så fik 20 år. Det ville stadig ikke være nok for mig. Jeg får stadig ikke Diana tilbage ligegyldigt hvad. Ligegyldigt hvor meget han får, så kan det stadig ikke være nok i mine øjne, fortæller hun.

Drabsmanden har ikke ønsket at medvirke i programmet.

'Station 2 Special: Når kærlighed bliver til grov vold og drab' bliver sendt på TV 2 i aften kl. 20.40. Programmet kan også ses på TV 2 Play

1 af 2 Amy Egs liv er ødelagt, efter hun mistede si elskede datter, Diana Eg (th.). Foto: TV2/Station 2 og privatfoto
2 af 2 Amy Eg kæmper stadig med den grænseløse sorg over at have mistet sin datter. Foto: Station 2/TV 2