Anden gang i denne uge: Politiet på morgenbesøg i Pusher Street

Politiet ryddede op sidste besøg, og nedtog samtidig nyopsatte hashboder

Her til morgen var Københavns Politi atter i Pusher Street. Igen var målet boderne i den berømte hashgade.

Det er kun to dage siden, at politiet sidst var forbi hashgaden, hvor de ryddede boderne.

Det skete mandag morgen, hvor betjentene pillede boderne ned. Ved den lejlighed efterlod politiet en del byggemateriale, som man ikke havde plads til på lastbilerne.

Politiet rydder boder i Pusher Street - igen
Pusher Street efter politiaktion: Hærværk

- Derfor var vi derude tidligere i dag. Vi manglede at rydde op efter os fra sidste gang. Samtidig pillede vi de nye boder ned, der var blevet sat op siden mandag, fortæller Lars-O. Karlsen, chef for Operativ Specialafdeling, OSA, Københavns Politi.

- Vi havde hunde med, og med dem foretog vi søgning. Det førte os ind et par steder, hvor vi ransagede og fandt flere kilo cannabisprodukter, fortæller han.

Der blev ikke foretaget anholdelser ved dagens aktion.

- Vi henstiller til, at de ikke stiller boderne op. Gør de det, så kommer vi og piller dem ned igen, siger Lars-O.Karlsen, og fortsætter:

- Helt grundlæggende, så henstiller vi til, at de holder op med at sælge hash i Pusher Street.

- Og vi henstiller også til køberne om, at de holder op med at komme i Pusher Street.

Ud over boderne nedtog politiet også et omstridt hegn, kaldet yoyo-hegnet, fordi det har været nede og oppe en del gange.

Kommunen betaler: Omstridt Christiania-hegn kommer tilbage
Hegnet skiller en sti fra en fra et område, hvor der står hashpushere. Tidligere var der pilekrat, hvor hegnet står nu, men det pillede politiet ned tidligt i 2017.

Hegnet er konstrueret af pæle med påklipset presening.

Sidste efterår blev det besluttet, atter at beplante stedet med pilekrat. Københavns Kommunen har påtaget sig at stå for beplantningen. Det er planen, at det vil ske, når vinteren er slut.

- Det er rigtigt, at man har ytret, at der skal buske derude. Men et fast hegn, det anser vi fortsat som utryghedsskabende, siger Lars-O. Karlsen.