Anders blev pludselig skudt på åben gade - men politiet kom ikke

Anders Agger Dybdal blev beskudt, da han cyklede hjem fra arbejde, men politiet kom aldrig, fortæller han

Anders Agger Dybdal blev ramt af skud på åben gade - men der gik lang tid, før politiet rykkede ud (PRIVATFOTO)
Anders Agger Dybdal blev ramt af skud på åben gade - men der gik lang tid, før politiet rykkede ud (PRIVATFOTO)

Har du oplevet, at politiet ikke kom, når du ringede, så vil vi gerne høre din historie? Skriv en mail til Ekstra Bladet HER

- For mig at se er det i hvert fald noget specielt at opleve på vej hjem fra arbejde. Det kan da godt være, jeg kører en anden rute en anden gang.

Sådan lyder det fra 44-årige Anders Agger Dybdal, der onsdag eftermiddag blev udsat for en voldsom oplevelse, hvor han er frustreret over ikke at kunne få politiets hjælp, da han bad om den.

- Jeg var på vej hjem mod Hvidovre, og der kom jeg kørende ned ad Borgbjergsvej i Sydhavnen. Lige i det jeg kørte rundt om hjørnet sammen med en anden, der også var på cykel, sagde det pludselig 'pling pling', forklarer han til Ekstra Bladet.

Han og den anden cyklist stoppede derfor op og kiggede på hinanden, uden at forstå hvad der foregik.

- Jeg kunne mærke, det gjorde ondt, men ikke præcis, hvad der gjorde ondt, så vi gik ind til siden. Og ved siden af stod der også en indvandrerkvinde med hele familien og så noget forvirret ud, så vi fik også gennet hende ind til siden, siger han.

Da han kiggede nærmere, kunne han godt se, at han var blevet ramt af noget, og det kunne de andre også, og de besluttede sig derfor for at kontakte politiet.

- Jeg kunne godt se, det ikke var en pistol, jeg var blevet ramt af, men et eller andet var det i hvert fald, siger Anders om det sår, han fik. (PRIVATFOTO)
- Jeg kunne godt se, det ikke var en pistol, jeg var blevet ramt af, men et eller andet var det i hvert fald, siger Anders om det sår, han fik. (PRIVATFOTO)
 

- Mens jeg ringer til politiet står den anden cyklist og kigger op, og der kan han så se nogen kigge ud af et vindue. Men da han fik øje på dem, dukkede de sig straks igen, siger Anders Agger Dybdal.

Det fik den anden cyklist til at råbe efter dem, og til sidst kom der en person ned fra lejligheden. Han tog selv afstand fra episoden, men fortalte, at der blev skudt med gasgevær med kikkertsigte. Vedkommende fortalte samtidig, at der bor fem personer i lejligheden, som alle sammen tidligere var stukket af eller havde boet i ungdomsfællesskaber.

- Vi stod og ventede i tre kvarter og snakkede med ham, hvorefter den anden på cyklen ringede til politiet for at spørge, om de var på vej. Men det var de ikke, og der kunne gå alt fra en halv til en hel time, lød beskeden, fortæller Anders Agger Dybdal.

Københavns Politi: Sagen er meget alvorlig

- Vi havde reageret hurtigere, hvis vi havde vidst, at var så alvorligt.

Sådan lyder det fra Københavns Politi, som lige nu efterforsker sagen om Anders Agger Dybdal, der blev skudt af et hardball-gevær onsdag eftermiddag.

Pressemedarbejder Steen Hansen fortæller, at de fik det første alarmopkald 16.24, og at Anders Agger Dybdal ringede og rykkede dem klokken 16.39.

- Vi kommer 17.06, og der er han cyklet dernedefra, siger Steen Hansen, der ikke mener, at det er underligt, at Anders Agger Dybdal mener, at han havde ventet meget længere tid, end han egentlig gjorde.

- Når man står sådan et sted, føler man det som meget lang tid, inden politiet kommer, siger han.

Registreret som drengestreger
Men selv om København Politi ikke kan genkende det tidsforløb, som Anders Agger Dybdal skitserer, indrømmer de, at de skulle have reageret hurtigere, hvis de havde kendt til situationens alvor.

- Sagen blev registreret som drengestreger til ulempe, men jeg ved ikke, hvad han har sagt til alarmcentralen, og hvordan de har opfattet det, siger Steen Hansen, der også kan fortælle, at en anden person blev ramt af et skud i maven ved det samme sted onsdag eftermiddag

- Vil det være en normal responstid i en sag, hvor en person bliver skudt med et gasgevær?

- Responstiderne er væsentlig kortere, hvis det er et alarmopkald, man kører til. I denne sag har man dog ikke betragtet det som akut, akut, siger pressemedarbejderen.

- Hvordan efterforsker I sagen fremadrettet. Det er vel en alvorlig sag? 

- Sagen er oprettet som en 252-sag. Det vil sige, at der er forvoldt fare for liv og førlighed, så sagen er selvfølgelig meget alvorlig, siger Steen Hansen fra Københavns Politi.

Ransagede lejlighed
Da politiet ankom på stedet sent onsdag eftermiddag, fik de påvist den lejlighed, hvorfra skuddene skulle have været affyret.

- Vi fik en låsesmed ud og fik adgang til lejligheden. Man fandt hardball-pistoler, som vi har beslaglagt, siger han og fortæller, at der ikke var nogen til stede i lejligheden.

Der er endnu ikke anholdt nogen i sagen.

Den besked gjorde Anders sur, og han kørte derfor hjem. Han hørte først fra politiet klokken 20.30 tirsdag aften, hvor han blev opfordret til at tage på Hvidovre Sygehus for at få undersøgt skaderne. Derudover skulle han sende billeder til politiet.

- Jeg synes, det er skræmmende, at politiet har så få resurser, at de ikke kan komme ud til sådan noget, hvor folk bliver beskudt, siger han.

Han har fået at vide af politiet, at de har været ude i den pågældende lejlighed for at konfiskere gasgeværer, men de har ikke sigtet nogen i sagen.

- De kom jo ikke, da vi kunne udpege nogen, så de endte med ikke at få taget nogen. Men det ender jo med at alle siger, at de ikke har gjort det, og så bliver det ikke til noget som helst, siger en frustreret Anders Agger Dybdal.

Ekstra Bladet har igen talt med Anders Agger Dybdal torsdag morgen. Han fortæller, at han er øm, men stadig er frisk nok til at tage på arbejde.

- Mest af alt er jeg selvfølgelig vred, siger han.