Angelina bortførte børn til Brasilien: Vi har det rigtig godt

Internationalt jaget dansk kvinde føler sig taknemmelig: Børnene går i skole, og hun lærer portugisisk, mens asylsag behandles

Lisbeth Markussen og Angelina Mathiesen i et stort interview til Ekstra Bladet i Brasilien. (Redigering: Martin Ekelund)
Følg Krimi

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Selv om Angelina Mathiesen er internationalt efterlyst via bl. a. Interpol for at have bortført sine to børn til Brasilien, kan hun nu frit bevæge sig rundt i landet.

Børnene Aia (seks) og Leonardo (fire) er begyndt i skole, fortæller hun i en mail til Ekstra Bladet, som før påske lavede et stort interview med hende og Lisbeth Markussen, der også har bortført sine tre børn til det sydamerikanske land.

Angelinas bonusfar sigtet i bortførelsessag

Psykologisk udredning
Begge har søgt asyl, fordi de finder deres menneskerettigheder og mulighed for at beskytte børnene krænket i Danmark. Det har udløst midlertidige opholds-og arbejdstilladelser under asylbehandlingen:

'Det kan tage lang tid, ligesom i Danmark', skriver Angelina Mathiesen, hvis børn gennemgår en ' grundig psykologisk udredning og vil modtage direkte støtte ud fra konstateret behov'.

Far til bortført fireårig: Politiet spilder vores tid

'Taknemmelighed er det bedste ord for, hvad vi føler', skriver Angelina Mathiesen, som sammen med børnene i knap et år levede i skjul af frygt for at blive deporteret.

Ekstra Bladet 14. april.
Ekstra Bladet 14. april.
 

Det er indtil videre slut:

'Vi bor i en dejlig lejlighed. Vi er sunde og raske. Integrationen går over alt forventning mht. til sprog og almene borgerrettigheder', fortæller den 44-årige kvinde, som uddyber, at hun kommer langt med sine engelskkundskaber i en region, hvor de fleste kun taler portugisisk.

Afsløring: Dansk politi sylter børnebortførelse

Fra danske myndigheder hører hun angiveligt intet:

'Ambassaden kontaktede min advokat, da det kom frem, at jeg søgte asyl, men ellers har de danske myndigheder ikke forsøgt at kontakte mig i Brasilien', lyder det fra kvinden, som uden nogen nærmere definition beskylder sine eksmænds advokat og privatdetektiv for groft at udfordre Brasiliens lovgivning ' ved hjælp af metoder, der også ville være strafbare i Danmark'.

Børnebortførers papfar: 'Jeg er bange for, at hun kan finde på noget overilet'

Far: Jeg har ikke brudt loven
Vladimir Valiant, som er far til Leonardo, afviser fuldstændig at have brudt nogen lovgivning:

- Hverken i Brasilien eller Danmark på noget tidspunkt. Jeg har gjort alt, hvad der stod i min menneskelige magt og fulgt både dansk og brasiliansk lov. Jeg er rejst til Brasilien for at fremme sagen og finde frem til vores børn, siger Vladimir Valiant, som hyrede en privatdetektiv og selv har været i Brasilien.

Vladimir Valiant har kæmpet i over et år for at få sin søn Leonardo og drengens søster Aia at se igen. Billedet bringes med farens tilladelse. Foto: Privat
Vladimir Valiant har kæmpet i over et år for at få sin søn Leonardo og drengens søster Aia at se igen. Billedet bringes med farens tilladelse. Foto: Privat

Ekstra Bladet fandt dem: Danske kvinder på flugt med fem børn i Brasilien

Sådan fandt vi dem

Ekstra Bladet var gennem flere uger gennem krypterede forbindelser i dialog med kilder tæt på Angelina Mathiesen og Lisbeth Markussen.

Via kilderne lykkedes det at lave en lokal aftale i Brasilien. I byen Belém mødtes Ekstra Bladets udsendte før påske med en lokal chauffør, der kørte til en hemmelig adresse, hvor interview med kvinderne fandt sted.

Det blev aftalt, at de i alt fem børn ikke skulle filmes eller medvirke.

Ekstra Bladet betalte den lokale chauffør for transport efter almindelig brasiliansk takst. Der har ikke været penge mellem Angelina Mathiesen, Lisbeth Markussen og Ekstra Bladet.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.