Angreb fra 8-10 knallerter: Skud mod rockerborg

Fredag eftermiddag åbnede unge ild mod en rockerborg i Odense fra 8-10 knallerter

Video: LocalEyes
Følg Krimi

Ved du noget? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Fredag eftermiddag klokken 14.00 blev der affyret flere skud mod en Hells Angels-rockerborg i Odense. Skudene blev ifølge politiet affyret fra en gruppe personer på 8-10 knallerter med to mand på hver. Fyns Politi beskriver gruppen som unge af anden etnisk herkomst med caps og hættetrøjer.

Se mere video på localeyes.dk

- Det er fra denne gruppe af knallerter, skuddene er blevet affyret, siger vagtchef Kim Munksgaard. Politiet ved endnu ikke, hvor mange gange gruppen skød, men fortæller, at det er tale om flere skud.

Ingen kom til skade under skyderiet, og gruppen på knallerter forsvandt hurtigt fra stedet.

- Vi har nogle stisystemer i Odense, så der er rig mulighed for at forsvinde ned ad dem. Vi arbejder selvfølgelig på at få identificeret dem, men kan lige nu ikke sige noget om, hvem de er, fortæller vagtchefen.

Ikke set før
Vagtchefen fortæller yderligere, at man ikke tidligere har set disse drive-by-metoder på knallerter før. Han fortæller samtidig, at de tager situationen i området meget alvorligt.

- Det er ikke noget, vi har set før. Der er en igangværende konflikt af en eller anden art mellem rockerne og nogle bandegrupperinger. Og når man har våben, man bruger på denne måde, er det meget alvorligt.

I en pressemeddelelse fortæller politiet, at man frygter, at skyderiet er en 'optakt til en voldelig konfrontation, som kan indebære strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.'

For bare to uger siden blev en HA-rocker skudt ved en tank i Odense. Se billeder fra episoden her. (Video: Nicolai Brix)
For bare to uger siden blev en HA-rocker skudt ved en tank i Odense. Se billeder fra episoden her. (Video: Nicolai Brix)

Hells Angels-klubhuset ligger her på Petermindesvej 20 i Odense. (Foto: Google Maps)
Hells Angels-klubhuset ligger her på Petermindesvej 20 i Odense. (Foto: Google Maps)

Øjenvidne til rocker-skyderi: De kastede først med flasker

Visitationszoner oprettet
Politiet har efter skudepisoden oprettet visitationszoner i Odense by frem til 27.09.16, kl 12.00. Det betyder, at politiet stikprøvevis kan undersøge personer, deres tøj og andre genstande, herunder deres køretøjer i visitationsområdet. Politiet fortæller i en pressemeddelelse, at det er med henblik på at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

(Foto: Politi)
(Foto: Politi)

Visitationszonen er afgrænset af: Odense Å og Kertemindevej m/nord, motorvejen m/syd, Ø.Ringvej m/øst, jernbane og Odense kanal m/vest, skriver politiet på Twitter.

HA-rocker skudt
For mindre end to uger siden blev en tysk HA-rocker skudt ved en Shell-tank i Odense. Han blev skudt i benet på hjørnet af Nyborgvej og Ejbygade. Her blev der ifølge Fyns Politi affyret flere skud, da en eller flere biler kørte forbi tankstationen, hvor flere bande- og rockerrelaterede var samlet.

- Skyderiet er formentlig banderelateret, men vi er stadig på et tidligt tidspunkt i efterforskningen, fortalte vagtchef Hans Jørgen Larsen dengang til Ekstra Bladet.

Skyderiet fandt sted samme dag som Hells Angels holdt en stor jubilæumsfest i klubhuset i Nyborg, hvor flere hundrede rockerrelaterede gæster fra ind- og udland var inviteret.

Hells Angels-rocker skudt ned ved tankstation

Bandemedlem anholdt
Senere samme dag blev et yngre bandemedlem anholdt for drabsforsøg.

- Vores efterforskere holder kortene tæt til kroppen. Han er sigtet for drabsforsøg, sagde pressetalsmand for Fyns Politi Erik Halkjær i forbindelse med anholdelsen.

I forlængelse af skyderiet valgte politiet at opruste i området. Blandt andet placerede man tungt bevæbnet politi ved indvandregrupperingen Black Armys klubhus få hundrede meter fra tanken, hvor der blev affyret skud.

HA-rockerklubhuset i Odense ligger på Petersmindevej i den centrale del af byen.

Ekstra Bladet følger sagen...

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.