Angreb politiet efter mindehøjtidelighed for knivdræbt

Fire unge anholdt for stenkast, men alle er løsladt igen

Sådan så det ud tirsdag efter knivstikkeriet

En mindehøjtidelighed i moskeen på Dortheavej for den knivdræbte 19-årige Andres Vo Riis, alias Hamza Samsam, udviklede sig i går til et voldsomt angreb på en politi-patrulje, der efter en kort biljagt stoppede en bil med fem unge på Dortheavej.

Deltagere i mindehøjtideligheden angreb betjentene med stenkast, så den ene trak sin pistol og affyrede et varselsskud, inden gruppen af unge løb ind på moskeens område.

Et stor politistyrke kom til assistance, og politiet anholdt en gruppe unge inde på moskeens område, der blev udpeget som stenkasterne.

Fire sigtet, alle løsladt
Fire blev sigtet for vold mod politiet, og i dag forsøgte politiet forgæves at få den ene, en 25-årig, varetægtsfængslet ved retten på Frederiksberg. De tre andre, der sigtes for vold mod politiet, er også blevet løsladt.

Dommeren på Frederiksberg fandt ikke, at der var grundlag for at fængsle den 25-årige, som er tæt knyttet til Andres Vo Riis. Han blev stukket ned i Guldbergsgade på Nørrebro tirsdag eftermiddag under et skænderi med formentlig fire unge.

Den 19-årige blev transporteret i en bil til Rigshospitalet, hvor lægerne forgæves prøvede at genoplive ham.

Andres Vo Riis, der tidligere hende Hamza Samsam, optrådte på Facebook med en AK 47 Kalashnikov foran et sort islamisk flag, og hans storebror er en kendt skikkelse i det islamiske miljø i Danmark og har kæmpet i Syrien.

Politiet kan ikke forklare, hvorfor deltagere i mindehøjtideligheden for Andres Vo Riis angreb politiet på Dortheavej, men det virkede helt tilfældigt.

Skud og stenkast i København: Kun en skal for en dommer

- Der var en patrulje, som ville bringe en bil med en flok unge til standsning, men de kørte blot videre. Efter 4-500 meter blev bilen standset på Dortheavej lige ud for moskeen, hvor 25-30 unge pludseligt kom løbende, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, der efterforsker drabet på den 19-årige.

Der blev kastet både sten og en lighter mod politipatruljen, der følte sig så alvorligt i knibe, at den ene betjent affyrede varselsskud.

Politiet er ikke kommet afgørende videre i opklaringen af drabssagen, hvor politiet mangler vidner, der kan forklare, hvad der præcist skete i Guldbergsgade.

Knivdræbt fra Nørrebro havde bånd til Syrien-konflikt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter