Annonce:
Annonce:

Anholdt for bandeskyderi: Udleveret fra Spanien

En 24-årig mand bliver fremstillet i dommervagten i København

I den sydspanske by Benalmádena blev den 24-årige anholdt efter fllere måneders flugt. Han skal nu udleveres til Danmark. Video: Policia National
Annonce:
Følg Krimi

En 24-årig mand er nu tilbage på dansk jord, efter han blev anholdt i en taxa i badebyen Benalmádena i Spanien 14. januar i år.

Han sigtes for to skyderier 15. september og 19. september 2018 på Nørrebro, hvor våbnet begge gange var en AK 47 automatriffel. Den 24-årige menes at have skjult sig i udlandet siden skyderierne i september.

- Han er sigtet og fremstilles senere i dag, oplyser Københavns Politi.

Politiet i København har efterlyst den 24-årige, der er af afghansk afstamning, med en international arrestordre. Ifølge det spanske medie Axarquiaplus havde spansk politi længe været på sporet af manden, der var lokaliseret til et område i det vestlige Malaga.

Da han blev observeret stige ind i en taxa, satte politiet efter og stoppede bilen. Her fremviste han et falsk bulgarsk kørekort med et foto af sig selv.

Annonce:

Politiet pillede ved skjult bande-våben, så pumpgun ikke kunne skyde

Det første drabsforsøg skete ved Heimdalsgade cirka klokken 00.50, hvor en maskeret person steg ud af en sort BMW og affyrede et skud mod en ung mand.

AK 47 riflen fik en funktionsfejl, så kun det ene skud gik af, og det formodede offer eller andre blev ikke ramt. Gerningsmanden sprang ind i BMW´en som kørte hurtigt fra stedet.

Den anholdte sigtes også for et drabsforsøg fire dage senere, 19. september cirka kl. 19.40, i Ragnhildsgade. Her kom en stjålet lys Mini Cooper kørende og en maskeret mand sprang ud med en AK 47 riffel, som han rettede mod en gruppe personer.

Anholdt 24-årig sigtes for to skyderier på Nørrebro med AK 47 automatriffel

Der blev affyret en byge på cirka 22 skud, og en ung mand blev ramt i maven, men overlevede. Gerningsmændene efterlod Mini Cooperen på Banevingen.

- I hele komplekset sidder der nu 12 varetægtsfængslet og den 24-årige, der er anholdt i Spanien, sigtes som nummer 13. Men jeg vil ikke udelukke flere anholdelser, har efterforskningschef Knud Hvass tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Drabsforsøgene menes at være sket i konflikten i september sidste år mellem to fraktioner af Brothas-banden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: