Annonce:
Annonce:

Anholdt i København: Mistænkes for gangster-mord i London

22-årig svensker er mistænkt for drabet juleaften på Flamur 'Alex' Begiri, hvis søster var gift med den danske målmand Anders Lindegaard

Politiet foran familiens hjem til mange millioner kr. på Battersea Church Road i London. Foto: Luke Powell/Ritzau Scanpix
Politiet foran familiens hjem til mange millioner kr. på Battersea Church Road i London. Foto: Luke Powell/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

En 22-årig svensker er blevet anholdt i Københavns Lufthavn i Kastrup, fordi han var eftersøgt af engelsk politi for et drab begået juleaften i London.

Her blev den 36-årige svensk-albaner Flamur 'Alex' Begiri, der var direktør for et pladeselskab, skudt og dræbt på gaden foran familiens mondæne hjem på Battersea Church Road i et formodet gangster-opgør, der trækker tråde til Sverige.

Drabet skete for øjnene af Flamur Begiris hustru og lille søn, da familien kom hjem efter at have fejret juleaften. En enlig gerningsmand kom gående og skød Flamur Begiri med en serie skud og flygtede til fods. En nabo hørte 8-10 skud.

Annonce:

Flamur Begiri var bror til fotomodellen Missé Biqiri, der tidligere har været gift med den danske målmand Anders Lindegaard, der spillede i Manchester United. Parret har en søn sammen. De var kun gift i to år fra 2014-2016.

Kom fra Thailand
Mandag klokken 18.58 blev den 22-årige svensker anholdt, da han kom til Københavns Lufthavn fra Thailand. Der var en international arrestordre på ham fra engelsk politi for drab begået juleaften og for besiddelse af skydevåben.

Engelsk politi har begæret den 22-årige udleveret til strafforfølgning, og derfor blev han i dag fremstillet i Københavns dommervagt og varetægtsfængslet i 13 dage.

Den engelske sigtelse blev ikke gennemgået i dommervagten, men den 22-årige protesterede mod varetægtsfængsling og sagde, at han intet kender til episoden i London.

Han ønsker heller ikke at lade sig frivilligt udlevere, så nu skal en proces i gang mellem de engelske og danske myndigheder om udleveringen.

Annonce:

I Sverige er den 22-årige ustraffet og er ikke kendt for at have forbindelser til det kriminelle miljø, erfarer Ekstra Bladet. Han er af tunesisk afstamning, men svensk statsborger.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra den 22-åriges forsvarer advokat Lene Sejersen.

Drabet på Flamur Beqiri juleaften var en målrettet likvidering og motivet måske hævn, mener engelsk politi.

Kriminalinspektør Jamie Stevenson fra drabsafdelingen i London har udtalt:

- Vi tror, at Flamur Beqiri muligvis har været involveret i kriminelle aktiviteter i Sverige, og er i forbindelse med vores svenske kolleger for at prøve at forstå hvilke episoder, der kan have ledt til, at nogen har søgt hævn over Flamur i Storbrittannien, siger Jamie Stevenson.

Annonce:

Hustru og ven til løsladt røver skudt
Mordet i London trækker også tråde til et mord i Malmø fire måneder tidligere. 26. august blev den 31-årige læge Karolin Hakim, der var kæreste med den 35-årige løsladte stor-røver NA, dræbt på Sergels väg i Malmø, mens hun havde sit tre måneder gamle spædbarn i favnen.

Hun og kæresten kom ud fra opgangen til deres lejlighed med barnet, da flere gerningsmænd skød mod NA, der tabte barnet og flygtede.

Karolin Hakim samlede barnet op og sprang hen til parrets bil, da en af gerningsmændene skød hende, mens hun havde barnet i sine arme.

Politiet mener, at hendes kæreste NA var mordernes egentlige mål. Han var nær ven med Flamur Begiri i London, der tre år tidligere var flyttet til storbyen for at drive et pladeselskab. NA og hans kæreste kom privat sammen med Flamur Begiri.

Den løsladte NA var en af hovedmændene til røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Glostrup 10. august 2008, hvor udbyttet blev mindst 62 millioner kr. På nær fire millioner er pengene ikke fundet. 35-årige NA fik dengang otte års fængsel som en af hovedmændene.

Svensk politis teori er, at mordene i Malmø og London kan knyttes til en konflikt mellem internationale organiserede kriminelle.

Kvällsposten har tidligere beskrevet, at Flamur Begiri blev udsat for dødstrusler, da han boede i Malmø, og at det var en af årsagerne til, at han flyttede til London. Her købte familien et hus til 1,7 millioner pund svarende til cirka 15 millioner kr.

Løsladt stor-røvers kæreste og ven myrdet

Flamur Beqiri flyttede til London i 2016 og var ven med en af røverne fra 62 millioner kroners kuppet mod Dansk Værdihåndtering i Glostrup. Politifoto
Flamur Beqiri flyttede til London i 2016 og var ven med en af røverne fra 62 millioner kroners kuppet mod Dansk Værdihåndtering i Glostrup. Politifoto

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: