Anholdt i Spanien: Mistænkt for ni år gammelt pengekup

Manden blev udleveret til Danmark fra Spanien i går og sigtet for røveri af særlig grov beskaffenhed

Det gik vildt for sig, da røverne plyndrede banken og flygtede med pengetransporten, der indeholdt 2,2 millioner kroner. Se indslaget fra dengang her.

Det var særdeles groft, da en større gruppe gerningsmænd begik et røveri mod en pengetransport mod Jyske bank i Valby 12. oktober 2009.

Gerningsmændene truede bankens personale og chaufføren på pengetransporten med pistol og maskinpistoler og smed hjemmelavede sømmåtter og såkaldt stingerspikes på vejene for at ryste politiet af sig under flugten.

I tiden efter blev flere personer anholdt, hvoraf tre mænd hver blev idømt fængsel i 3 år og 11 måneder med indrejseforbud for bestandigt. Allerede dengang mente politiet, at flere deltog i røveriet.

Men selvom der er gået mange år siden røveriet, har fortiden tilsyneladende indhentet en mand, der er sigtet for røveri af særlig grov beskaffenhed.

Det sker i lyset af nye oplysninger i sagen, som politiet fik 23. november sidste år. Det betød, at efterforskningen af røveriet blev genoptaget. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Tre dømt for millionrøveri

I maj i år blev en mand, der øjensynligt befandt sig i udlandet, fængslet in absentia i Retten på Frederiksberg, og der blev først udsendt en nordisk arrestordre og senere en europæisk arrestordre, som førte til, at manden blev anholdt i Spanien 13. november i år.

Han blev onsdag udleveret til strafforfølgning i Danmark og fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg torsdag formiddag med krav om varetægtsfængsling.

Det fremgik af anklageskriftet mod de tre mænd, der hver blev idømt tre år og 11 måneders fængsel for det voldsomme røveri, at røverne fik et par hundredtusind kroner i banken, og flygtede med pengetransporten, der indeholdt 2,2 millioner kroner.

Mens andre røvere flygtede på motorcykler, blev pengetransporten kørt til Vestre Kirkegård, hvor rovet blev delt, og gerningsmændene forsvandt. Men udbyttet blev ødelagt, da farvepatronerne sprang.

En dengang 28-årig svensk-tyrker blev hurtigt sporet til dæk-lejligheden på Enghavevej på Vesterbro, hvor politiet fandt tomme pengekufferter og en del af røvernes udstyr.

Det fremgik af anklageskriftet, at politiet blandt andet fandt en økse, sportstasker, en skudsikker vest, et kort over Københavns Lufthavn, walkie-talkier, en peberspray, en boltsaks, et koben og et romerlys.