Anholdt med maskinpistoler: Havde religiøse skrifter på bopælen

De fire unge blev stoppet på Øresundsbroen med to maskinpistoler efter en længere biljagt sidste år

Følg Krimi

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Fire barndomsvenner i alderen 22 til 25 år sidder i dag anklaget ved Københavns Byret, tiltalt for at have været i besiddelse af to maskinpistoler med tilhørende ammunition i en bil på vej mod København fra Malmø.

Det er ikke lykkedes politiet at klarlægge, hvad de fire venner skulle bruge våben til, derfor er de blot tiltalt for våbenbesiddelse.

Men under sagens forelæggelse er det i dag kommet frem, at der på to af de tiltaltes bopæl i København er fundet materiale af religiøs karakter. Herunder diverse religiøse skrifter fra Hitz but tahrir.

Tiltale: Jura-studerende anholdt på Øresundsbroen med to maskinpistoler

Under politiets ransagning af de fire tiltaltes hjem, fandt man også walkie-talkies, seks par handsker og seks opladte mobiltelefoner med tilhørende simkort, som lå klar til brug.

Anholdt efter biljagt
De fire unge mænd blev anholdt efter en dramatisk biljagt over Øresundsbroen 28. maj sidste år, hvor dansk og svensk politi lukkede broen i efterfølgelsen af en dansk registreret Skoda.

Afviser terror efter våben-fund på Øresundsbroen

På Peberholmen stoppede bilen kort op, og en 25-årig mand hoppede ud med de to maskinpistoler, som han i følge politiet forsøgte at skaffe af vejen.

Politiet fandt dog hurtigt de to maskinpistoler, som den 25-årige, der til dagligt studerer jura, havde smidt i vandet i en hvid plastikpose.

I forbindelse med biljagten stoppede politiet også en VW Polo, som havde fulgt Skodaen fra Malmø. Her sad de to andre tiltalte i sagen.

Anklager Søren Harbo skal under dagens retsmøde afhøre de fire tiltalte. En enkelt erkender delvist tiltalen om våbenbesiddelse, mens de tre andre nægter sig skyldige.

Før anholdelsen var de fire tiltalte studerende inden for blandt anden jura og pædagogik.

Ville købe et tredje våben
Ifølge politiet kørte de fire venner til Malmø omkring klokken 19.00 28. maj, hvor de ifølge anklageskriftet købte de to maskinpistoler af mærket Scorpion med tilhørende ammunition af ukendte og kendte svenske våbenhandlere.

Det er politiets teori, at de fire venner også forsøgte at købe i hvert fald en ekstra maskinpistol, men at denne handel mislykkedes.

Derfor havde de fire venner i alt  13.350 danske kroner samt 30.000 svenske kroner på sig ved anholdelsen.

To af de fire venner er desuden tiltalt for våbenbesiddelse i to andre tilfælde. Der er her tale om en gas-revolver og en foldekniv.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+