Annonce:
Annonce:

Anholdt som flugtbilist: Her er hans forklaring

- Jeg har ikke påkørt nogen, siger 45-årig mand, der nu er anholdt tre uger efter en cyklist blev påkørt og døde af sine kvæstelser

Politiet har flere gange efterlyst denne bil efter ulykken, der kostede en 41-årig familiefar livet. Foto: Københavns Politi.
Politiet har flere gange efterlyst denne bil efter ulykken, der kostede en 41-årig familiefar livet. Foto: Københavns Politi.
Annonce:
Følg Krimi

Den 45-årige mand, som i dag er blevet fængslet som flugtbilist efter et trafkdrab i begyndelsen af april i København, nægter sig skyldig.

Manden blev anholdt torsdag efter, at politiet flere gange blandt andet i Ekstra Bladet efterlyste en mørk flugtbil og et særdeles vigtigt vidne i sagen, som politiet mente havde kørt bag i flugtbilen.

Under ulykken, der fandt sted i krydset Ved Stadsgraven/Amagerfælledvej den 5. april, blev den 41-årige cyklist Torben Berner påkørt og døde seks dage senere af sine kvæstelser. Han efterlod sig to små børn.

Den anholdte 45-årige blev i dag fremstillet i grundlovsforhør og afhørt foran dommeren.

Her forklarede han, at han var kommet fra Esbjerg til København den 5.april sammen med en kollega,  fordi de havde en arbejdsopgave på Amager.

Spiste pølser

Annonce:

Den nu anholdte sagde, at det var muligt, at han kunne have været i området ved det omtalte vejkryds, hvor ulykken skete. Han havde sammen med sin kollega blandt andet været på Christianshavns Torv for at få nogle pølser. Men han var ikke kendt i København og kørte udelukkende efter sin GPS.

Dog benægtede han pure, at han havde påkørt nogen cyklist.

Havde skader på vogn

Anklageren spurgte ham i dommervagten om, det var rigtigt, at han havde fået sin varevogn repareret på et værksted i midten af april. Han svarede, at han havde fået en skade på bageste kofanger, og også foran. Men skaden foran var sket i forbindelse med, at han var kørt op i en forankørende bil på et helt andet tidspunkt og sted.

Han sagde til dommeren, at begge de skader var anmeldt til forsikringen.

I Dommervagten læste anklageren højt fra en vidnerapport, hvor det fremgik, at et vidne var kommet kørende, da han hørte en masse biler dytte, en sort bil kom kørende forbi vidnet, og han så en livløs person på kørebanen.

Kørte efter bil

Annonce:

Vidnet fik opfattelsen af, at det var den sorte bil, som havde været involveret i et færdselsuheld, så han vendte og kørte efter den sorte bil. Da begge vogne lidt efter holdt for rødt lys, tog vidnet et billede af den sorte vogn, så man kunne se registreringsnummeret.

Vidnet, der havde taget billedet vendte om og kørte retur til ulykkesstedet. Han talte kort efter med en politibetjent på stedet og blev bedt om at sende det foto til politibetjenten. Billedet nåede af ukendte årsager ikke frem til politibetjenten, men da han blev bekendt med politiets efterlysning af ham som vidne i pressen, gik han til politiet, der nu fik billedet.

Under grundlovsforhøret dokumenterede anklageren flere forklaringer fra vidner, der havde set påkørslen. Beskrivelserne af gerningsbilen fra de vidner varierer i forhold til typer og mærke.

Ekstra Bladet har talt med den nu fængslede mands forsvarsadvokat Allan Lund Christensen der siger, at han i sin appel om løsladelse af manden stillede spørgsmålstegn ved, om den bil, vidnet havde taget et foto af, nu også med sikkerhed var identisk med den bil, der havde påkørt cyklisten.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle den 45-årige mand i foreløbig 13 dage, mens politiet fortsætter efterforskningen af sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: