Annonce:
Annonce:

Anita kørte mod komalagt spøgelsesbilist: - Mine knæ blev til gelé

Det var en slem forskrækkelse for Anita, da spøgelsesbilist pludselig kom drønende imod hende på motorvejen

Arkivfoto. (Foto: Thomas Lekfeldt/Polfoto)
Arkivfoto. (Foto: Thomas Lekfeldt/Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget eller har du set spøgelsesbilisten fredag aften, så hører vi gerne fra dig? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

- Jeg råbte rigtig højt. Sådan noget: 'Hvad fanden har du gang i?', fortæller Anita Norreen, som sad alene i sin bil på vej til arbejde, da en kvinde fredag aften kørte vanvidskørsel mod kørselsretningen på motorvejen ved Esbjerg.

48-årige Anita kørte til sit held i den inderste bane, da bilisten kom kørende få meter til venstre for hende med fuld fart. Det var først, da bilerne var side om side, at Anita forstod, hvad der var sket.

- Jeg troede egentlig bare, det var en normal modkørende. Det var først, da vi var side om side, at jeg fattede, at det var en, som kørte lige i mod mig, siger hun.

Spøgelsesbilist kørte 40 kilometer på motorvejen

Annonce:

Lang vanvidstur
Hun holdt straks ind til siden og kontaktede politiet. De kunne fortælle, at de allerede havde fået meldinger om bilisten og var på jagt. Efterfølgende har poltiet kunnet konkludere, at kvinden med hastigheder på op til 140 km/t har forsøgt bevidst at ramme flere biler på sin omkring 40 kilometer lange vanvidstur.

- Hun må have kørt rigtig, rigtig stærkt. Der kom ligesom sådan et sus, som der gør, hvis man køre forbi en lastbil, som kommer kørende rigtig hurtigt, forklarer Anita, som arbejder som social- og sundhedsassistent.

Spøgelsesbilisten blev først stoppet, da hun i sin Ford Fiesta hamrede ind i et træ, efter at være kørt gennem en rundkørsel med omkring 150 kilometer i timen. Politiet betegner det som 'usandsynligt heldigt', at ingen kom alvorligt til skade eller blev slået ihjel.

Som gelé
Lige efter mødet med spøgelsesbilisten var hendes 'knæ som gelé', da hun steg ud af bilen. Og hun var tydeligt påvirket resten af nattevagten, men også da hun skulle hjem.

Annonce:

- Der kom en lastbil kørende i mod mig, som havde det lange lys på, og det gav det lige et sæt i mig, fortæller Anita, som er glad for, at hun slap med skrækken.

- Jeg er virkelig rystet og blev super forskrækket. Jeg kommer til at tænke på, hvis  jeg ikke havde kørt i det inderste spor eller måske skulle overhale nogen, så havde jeg smadret lige ind i hende.

Familie ramt af betonklods kastet fra bro i Tyskland: Nu er der afgørende nyt

Flere holdt ind
Den 48-årige var ikke den eneste, som fik jeg en slem forskrækkelse. Da hun fortsatte efter at have kontaktet politiet, så hun flere biler, som holdt ind til siden.

- Jeg tror, der var flere, som lige skulle have sig en puster, siger Anita.

Lagt i kunstigt koma
Politiet forsøgte at stoppe kvindens vanvittige ridt ved at lægge sømmåtter ud, men det lykkedes ikke. Man besluttede derfor at påkøre hende bevidst.

Annonce:

- Det lykkes også. I en rundkørsel for enden af motorvejen i nærheden af Esbjerg. Men kvinden får gang i bilen igen og fortsætter ind mod byen. Her kører hun tværs gennem en rundkørsel med anslået 150 kilometer i timen og rammer et træ, fortæller vagtchef Erik Lindholdt til Ritzau.

Kvinden var uskadt, men ifølge politiet var hun fuldstændig umulig at få til at slappe af.

- Der måtte flere betjente til at få hende ud af bilen og holde hende fast. Hun var så ophidset, eller psykotisk, at hun på hospitalet blev lagt i kunstig koma, før lægerne kunne komme til at undersøge hende, siger Erik Lindholdt.

Kvinden kommer fra Christiansfeld. Hun er i første omgang sigtet for at bringe andres liv og førlighed i fare. Hun er blevet fremstillet i grundlovsforhør in absentia og varetægtsfænglet i 16 dage, oplyser politiet fredag.

Politiet er lige nu i gang med undersøge, hvad der fik hende til at køre i den forkerte vejbane så længe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: