Anklage: Bandidosrocker leverede fire pistoler

Pistol, der skulle videre til Døllefjelde-Musse Marked, lå gemt i træstamme ved benzinstation, siger politiet

Fire gange i sin karriere som medlem af Bandidos skal en mand have håndteret skydevåben. I det ene tilfælde blev en pistol gemt i en træstamme i Nørre Alslev.

Det påstår anklagemyndigheden i hvert fald i en sag, som skal behandles af Retten i Nykøbing Falster.

Tiltalen er rejst som led i et opgør mod rockere, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har været beskæftiget med i de seneste måneder.

Flere af sagerne er bygget op på de oplysninger, som en frafalden mand fra rockermiljøet har givet politiet.

I sagen om pistolerne er en 39-årig sat under anklage.

Blandt andet beskyldes han for at have planlagt, at en udenforstående mand skulle gøre det risikable arbejde og medbringe en pistol til Døllefjelde-Musse Marked i maj sidste år.

Våbnet blev gemt i en træstamme nær Statoil-tanken ved Nørre Alslev, hedder det i anklageskriftet.

I et andet tilfælde skal han i Nørre Alslev have givet en pistol af mærket Glock til en anden, sådan at våbnet senere skiftede hænder i Køge.

To andre sager drejer sig om, at han skal have sørget for, at pistoler af mærket Luger og CZ endte i henholdsvis Næstved og Vordingborg.

En blodig episode fra 2012 i Nørre Alslev beskrives også i anklageskriftet.

Rockeren tiltales for at have beordret en anden person til at lægge sin hånd på et spækbræt, hvorefter han stak en kniv ned i håndryggen på personen.

Desuden er hash på dagsordenen i den kommende sag.

Den 39-årige skal have "foranlediget", at der fra en adresse i Vordingborg blev solgt 32 kilo hash. Endelig var han medansvarlig for overlevering af 20 kilo hash, som endte hos brugere på Falster, påstås det.

Den 39-årige nægter sig skyldig. I slutningen af september ventes en domsmandsret i Nykøbing Falster at afgøre, om der er tilstrækkeligt med beviser eller ej.