Anklage: Bogholder stjal syv mio. kr. af kassen

En 55-årig kvinde er tiltalt for underslæb mod to virksomheder i Nordjylland

En kvindelig bogholder har ifølge anklagemyndigheden hos Nordjyllands Politi snydt to virksomheder for i alt 7.202.889,29 kr.

Underslæbet har ifølge retsmødebegæringen stået på i en periode fra den 3. maj 2007 til den 28. august sidste år.

Sagen behandles som en tilståelsessag i dag ved retten i Hjørring.

- Jeg ønsker ikke at kommentere sagen, men jeg kan oplyse, at vi forventer, at hun vil erkende forholdene, siger anklager Karina Skou til Ekstra Bladet.

Den 55-årige kvinde er tiltalt for i alt 10 forhold begået mod virksomheden Finelco A/S i Tårs, der bl.a. laver trådhegn og et andet firma i Løkken.

Ejerskifte afslørede underslæbet
Begge steder har hun i sin egenskab af freelance-bogholder i følge anklageskriftet overført store beløb fra virksomhedernes konti til sin egen families private konti. Penge som angiveligt er brugt på et stort privatforbrug.

- Det er en træls sag, og det har virkelig været hårdt for vores lille virksomhed, siger Johnni Jensen fra Finelco til Ekstra Bladet.

I forbindelse med et ejerskifte sidste sommer blev han opmærksom på flere uregelmæssigheder i bogholderiet.

Sagen blev meldt til politiet, og så dukkede det ene større beløb op efter det andet.

- Det var ubehageligt, at hun havde opfattet Finelco som et 'tag-selvbord' og bedraget os for et anseligt beløb, siger Johnni Jensen.

Revisorer opdagede ingenting
Den 55-årige bogholder har ifølge retsmødebegæringen snydt Finelco for omkring 5,4 mio. kr.

I det mest alvorlige af forholdene har kvinden i en periode fra 13. januar 2009 til 23. juni sidste år i 100 tilfælde overført i alt 3.038.962 kr. fra Finelcos konto til sin egen konto.

I andre tilfælde har hun foretaget private hævninger på virksomhedernes hævekort.

- Det ærgrer mig, at vi ikke opdagede det noget før, men man tror jo alt er i orden, når revisorerne godkender regnskaberne, og vi har endda skiftet revisorer, mens det er sket, så det er to forskellige revisionsfirmaer, der har godkendt regnskaberne, siger Johnni Jensen.

Finelco er en lille virksomhed med seks ansatte og en årlig omsætning på 20-25 mio. kroner.

Prøver at få pengene tilbage
- Vi vil prøve at få pengene igen, men hun kan jo ikke betale, så vi vil prøve at få penge fra hendes firma, vores tidligere revisorer eller måske vores forsikringsselskab, siger Johnni Jensen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med den tiltalte bogholder, men hun ønsker ikke at udtale sig om sagen. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra bogholderens forsvarer Anne Mette Ovesen.

Strafferammen for underslæb af særlig grov beskaffenhed er op til otte års fængsel.

Anklagemyndigheden vil også nedlægge påstand om frakendelse af retten til at arbejde som bogholder.

Der ventes at falde dom torsdag eftermiddag.