Anklage: Far dræbte killinger foran lille søn

Anklage: Far hakkede kattekillinger i stykker med en spade for øjnene af lille søn: ’Næste gang er det din tur’

Følg Krimi

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Først brækkede han nakken på flere kattekillinger, mens hans lille søn forfærdet så på.

Bagefter hakkede han de døde katte i småstykker med en spade, samtidig med at han råbte til barnet:

’Næste gang er det din tur’.

Denne afstumpede trussel hører til blandt anklagerne mod en 37-årig far, som er tiltalt ved retten i Næstved for mishandling, stribevis af grove, voldelige overgreb, trusler og vanrøgt af sin i dag 11-årige søn.

Selv nægter den 37-årige sig skyldig.

Jeg har aldrig slået ham
- Jeg har aldrig slået min søn. Vi sloges ofte for sjov. Jeg kan også have råbt lidt højt, når jeg bad ham om at tage sig sammen i skolen. Men jeg var ikke voldelig, hævder den 37-årige i retsmødet.

Det stemmer ikke med referatet fra grundlovsforhøret i juni, som anklageren Jeanette W. Andersen læste op i retten. Her erkender faderen, at han har været voldelig overfor barnet.

- Jeg har i afmagt måske slået ham fem gange på kroppen. Jeg har også truet ham på livet. Men truslerne skyldtes udelukkende det frisprog, vi altid brugte i hjemmet, mens vi boede sammen, fortalte han i grundlovsforhøret.

Killing var syg
Den 37-årige far erindrer ikke, at han skal have aflivet og parteret kattekillinger – og afviser at have truet sønnen med samme skæbne.

- Vi tog livet af en enkelt kattekilling med en skovl, fordi den var syg, har han tidligere forklaret.

Selv fortæller den 37-årige i retsmødet, at han har haft nogle psykiske problemer som følge af et uregelmæssigt stofskifte. Han har blandt andet været indlagt på psykiatrisk afdeling – og fået medicin for lidelsen.

Tiltalt for slag, spark og kvælertag
Ifølge anklageskriftet skal volden mod drengen have stået på, siden han var tre år.

Først i juni i år blev der sat en stopper for overgrebene, som blev meldt til politiet.

Siden har den 37-årige siddet varetægtsfængslet.

Faderen skal ifølge anklageskriftet blandt andet have givet sin søn lussinger og knytnæveslag, sparket ham, taget kvælertag på ham ved at løfte ham op fra gulvet, så han ikke kunne trække vejret, revet ham i håret og banket hans hoved ned i en madkasse, så han fik en stor bule i panden.

Manden skal også adskillige gange have udnyttet sønnens frygt for yderligere afstraffelse til at få ham til at gøre rent i de huse, de boede i på Sydsjælland. Det skete blandt andet ved at spærre barnet inde i et lille, koldt rum.

Faderen skal også have truet med at slå drengen ihjel, fremgår det af anklageskriftet.

Ekskærester: Vi blev slået
Men det er tilsyneladende ikke kun drengen, der har været offer for faderens åbenbart hidsige og let antændelige temperament.

To af mandens tidligere kærester hævder sig også udsat for vold og trusler.

Under en af ekskæresternes fødselsdagsfest skal den tiltalte have kastet hende op mod en væg og revet hende i håret.

Han skal, stadig ifølge anklageskriftet, have truet samme kvinde med, at han ville voldtage hendes søster foran et kamera – ligesom han skal have truet med at slå hendes forældre ihjel.

Den 37-årige skal også have sagt til kvinden, at han overvågede hende – og at han ville slå hende ihjel og partere hende med en spade – ligesom han skal have kørt over hendes ene fod med sin bil.

En anden ekskæreste blev ligeledes truet på livet, fordi hun havde lagt et billede af sig selv og en ven på Facebook, fremgår det af anklageskriftet.

Har boet hos far
Den 11-årige dreng har i årevis boet alene sammen med sin far på skiftende adresser i blandt andet Rønnede og Køge, fordi moderen gav afkald på barnet, da det var blot 14 måneder gammelt.

Siden har forældrene flere gange sloges om moderens ret til samvær.

Men efter sagen om den påståede vold dukkede op, flyttede drengen hjem til sin mor i Københavns-området. Hun forsøger nu at få den fulde forældremyndighed over barnet.

Drengens forklaring til politiet er optaget på video og skal senere i dag afspilles i retten.

Der ventes at falde dom i sagen i december.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind