Anklage mod terrortiltalt udvides med brandstiftelse

En mand, som er tiltalt for at lade sig hverve af Islamisk Stat, anklages for at medvirke til brandattentat

Anklagen mod en 23-årig mand, som er tiltalt for at have kæmpet for Islamisk Stat og ville støtte terrororganisationen økonomisk, er blevet udvidet inden retssagens begyndelse.

Det skriver DR Nyheder, som er i besiddelse af den tilføjelse, der er kommet til anklageskriftet i den første danske sag om tilslutning til Islamisk Stat.

Den 23-årige tidligere pizzeriaejer er nu også under anklage for at have medvirket til et brandattentat mod et nabopizzeria i august 2014.

Ifølge anklageskriftet betalte han en anden mand for at sætte ild til forretningen, som ligger få husnumre væk fra det pizzeria, som den tiltalte ejede.

Derudover er han tiltalt for offentligt at have støttet Omar El-Hussein, gerningsmanden til skudattentatet i København sidste år, samt for at have truet en politimand i tjeneste.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er blandt andet billeder og chatbeskeder fra hans telefon en del af bevismaterialet mod ham.

Manden blev i december tiltalt for at tilslutte sig IS og for at ville give den ekstremistiske gruppe 20.000 kroner. Retssagen mod ham begynder sidst i maj.