Anklage: Mor arrangerede sex-misbrug af ni-årig datter

MINDELSER OM BERYGTET TØNDER-SAG: Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod en 53-årig kvinde og hendes 52-årige samlever for at have arrangeret flere sexovergreb mod ni-årig pige, som efterfølgende fik penge for det

Det bliver her ved Retten i Hjørring, at den uhyggelige sag mod en 53-årig mor og 52-årig stedfar rulles ud fra på mandag. Parret er tiltalt for i flere tilfælde at have arrangeret, at flere ukendte mænd havde samleje og oralsex med deres ni-årige datter. (Foto: René Schütze)
Det bliver her ved Retten i Hjørring, at den uhyggelige sag mod en 53-årig mor og 52-årig stedfar rulles ud fra på mandag. Parret er tiltalt for i flere tilfælde at have arrangeret, at flere ukendte mænd havde samleje og oralsex med deres ni-årige datter. (Foto: René Schütze)
Følg Krimi

En 53-årig kvinde fra Vendsyssel skal i næste uge i Retten i Hjørring i en uhyggelig sag om sex-misbrug af sit eget barn.

Den 53-årige mor og hendes 52-årige samlever tiltales for i flere tilfælde at have foranlediget, at andre mænd misbrugte den ni-årige pige seksuelt, mens mor og stedfar så på og sågar selv deltog i misbruget.

Ifølge det udvidede anklageskrift, som Ekstra Bladet er i besiddelse af en kopi af, blev pigen efterfølgende betalt med mindre beløb af den 53-årige kvinde og den 52-årige mand.

Tønderpigen om sin far: Jeg tror han kunne gøre det igen

Det fremgår af anklageskriftet, at moren og stedfaren arrangerede møderne mellem mændene og den nu 10-årige pige. Mændene er endnu ikke identificerede, men sagens karakter bringer uhyggelige tanker frem om den berygtede Tønder-sag fra midten af sidste årti, hvor et forældrepar på lignende måde både misbrugte og arrangerede misbrug af deres to små døtre.

Oprindeligt lød tiltalen på, at den 52-årige mand i mindst tre tilfælde havde haft samleje med sin steddatter med morens accept, og at parret sammen havde udsat pigen for flere tilfælde af grov blufærdighedskrænkelse.

Et af disse tilfælde handler om, at moren fik datteren til at føre et stykke agurk op i sin skede, hvorefter datteren gik med det i skeden i tre dage.

Har før misbrugt pige

Det grove misbrug skete ifølge anklageskriftet fra januar til oktober 2014 på parrets bopæl i Frederikshavn Kommune. Adskillige gange tvang de endnu ukendte mænd den lille pige til samleje og oralsex, alt imens pigens forældre sad og så på i deres hjem i Nordjylland.

Det fremgår også af den udvidede anklage, at mens én mand havde samleje med moren, så blev datteren voldtaget af en anden mand. Moren bad efterfølgende mændene om at bytte plads og fortsætte.

Tønder-far: Håber de får et normalt liv

Ifølge anklageskriftet er det ikke første gang, at den 53-årige mor misbruger et barn. Hun er også tiltalt for i perioden mellem 2000 og 2002 at have medvirket til, at flere mænd misbrugte en dengang ni- til 11-årig pige på kvindens daværende bopæl på Ærø.

Der afsat fire retsdage til sagen, som begynder på mandag ved Retten i Hjørring. Dommen ventes afsagt 27. maj.

Ekstra Bladet følger sagen ....

Kender du til familien, skriv til os på 1224@eb.dk/sms på 1224 (koster almindelig sms-takst)

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind