Annonce:
Annonce:

Anklage: Stedfar udsatte Jehova-børn for vanrøgt og mishandling i flere år

Anklagemyndigheden kræver 50-årig mand idømt hård fængselsstraf for at have opdraget stedbørn med usædvanlige metoder

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 50-årig mand fra Skærbæk-egnen kræves idømt en hård fængselsstraf for mishandling, vanrøgt, trusler og tvang mod fire stedbørn under deres opvækst.

Det har anklager Britt Ankersø fra Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag argumenteret for i Retten i Sønderborg, skriver Jydske Vestkysten.

Mandens hustru - børnenes biologiske mor - der også er tiltalt i sagen skal efter anklagerens opfattelse dømmes for passivitet.

Forsvarerne kræver modsat total frifindelse.

Jydske Vestkysten fortæller, at der over fem retsdage indtil videre er blevet fremlagt påstande om, at de fire stedbørn skal være blevet udsat for trusler, ydmygelser og systematiske afstraffelser. Og det skulle være sket over en lang årrække.

Annonce:

Medlem af Jehovas Vidner
Stedfaren og moderen er aktive medlemmer af Jehovas Vidner, og netop det tilhørsforhold har fyldt en del under rettens behandling af sagen.

I retten er der kommet to vidt forskellige versioner frem om, hvordan hverdagen og opdragelsen var i hjemmet. Forældrene har fortalt, at alt var harmonisk og med frie tøjler, mens tre af børnene omvendt har fortalt om en opvækst med en kontrollerende og voldelig stedfar, der led af humørsvingninger.

Den ældste søn fortalte i retten, at han regelmæssigt blev udsat for overgreb, hvor han blev slået omkuld for at få besked om at rejse sig og modtage det næste slag.

Flygtede fra ferie
Forældrene har fået opbakning til deres forklaring af stedfarens biologiske søn samt den yngste af moderens børn - en 17-årig dreng. Også de er medlem af trosfællesskabet og har ikke bemærket noget som helst. Også selv om anklageskriftet også omtaler et voldeligt overgreb mod netop den yngste.

Annonce:

De tre øvrige børn har alle brudt med trosfællesskabet og har ikke længere kontakt til stedfar, mor og den yngste bror.

Politiet fik nys om sagen, da den 19-årige datter i juli 2016 anmeldte parret for vold, efter at hun var flygtet fra parret under en ferie i Norge.

Af anklageskriftet fremgår det, at volden skulle have stået på fra 2008 og indtil sidste sommer, skriver Jydske Vestkysten.

Tilhørsforholdet til Jehovas Vidner har haft en central rolle i hele sagen. Forsvareren for stedfaren, advokat Daniel Rosenkilde Larsen, har i retten hævdet, at anklagerne fra børnenes side godt kan være et opgør med en tro, som de har forladt.

Stort set ingen beviser
Den forklaring blev støttet af morens forsvarer, Mikkel Cramer, som også fortalte, at børnenes biologiske far ønskede sine børn ud af Jehovas Vidner.

Daniel Rosenkilde hævdede videre, at der stort set ingen beviser er i sagen.

Annonce:

De manglende beviser gør, at sagen formentlig skal afgøres ved, hvem domsmandsretten vælger at tro på, påpegede anklageren.

- Straffesager afgøres ikke med følelser eller fornemmelser, men med beviser. Hvad det angår, er der store problemer i denne sag, sagde Daniel Rosenkilde ifølge Jydske Vestkysten.

Kræver 100.000 kroner til hvert barn
Britt Ankersø hæftede sig ved, at der havde været mindst tre bekymringsunderretninger til myndighederne om forholdene i hjemmet. Underretningerne havde dog ikke ført til noget. Ankersø kræver stedfaren idømt mindst et års fængsel, mens moderen efter hendes opfattelse skal have en straf på mellem 8 og 10 måneder for at have set passivt til.

En bistandsadvokat har rejst et erstatningskrav på 100.000 kroner til hver af de tre børn, der hævder sig udsat for mishandling.

Annonce:

- Vi har her fået beskrevet en familie, der har levet efter helt specielle regler, og hvor børnene, der ikke havde venner, har tilbragt en stor del af deres ungdom på deres værelser, der ofte var låste. Børnene har levet med vold og psykisk ydmygelse over en meget lang periode, lød bistandsadvokatens argumentation, skriver Jydske Vestkysten.

Der afsiges dom i sagen mandag den 25. september.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: