Annonce:
Annonce:

Anklagemyndigheden anker ikke dommen i Britta Nielsen-sagen

Københavns Byret idømte Britta Nielsen fængsel i seks år og seks måneder for svindel for 117 millioner kroner

Sådan her så det ud, da Britta Nielsen fik sin dom. Video: TV2
Annonce:
Følg Krimi

Dommen i sagen mod Britta Nielsen, der er dømt for millionsvindel i Socialstyrelsen, bliver ikke anket af anklagemyndigheden.

Det oplyser statsadvokat Kirsten Dyrman fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i en pressemeddelelse.

Det var tirsdag i sidste uge, at Københavns Byret idømte Britta Nielsen fængsel i seks år og seks måneder for groft bedrageri for 117 millioner kroner. Svindlen foregik ved, at hun i sit arbejde overførte penge fra styrelsen til sig selv.

Annonce:

- Der har været tale om en usædvanlig grov sag, hvor der i en meget lang periode systematisk er svindlet for 117 mio. kroner. Byretten har idømt en lang, ubetinget fængselsstraf på seks år og seks måneder, som i forhold til det svindlede beløb ligger i den høje ende i forhold til andre sager om økonomisk kriminalitet. Vi har ikke tidligere haft en lignende sag i Danmark, men nu har vi fået rettens grundige vurdering af, hvilken straf en sådan langvarig og alvorlig forbrydelse udløser. Anklagemyndigheden forventer ikke, at landsretten vil komme frem til et markant anderledes resultat, og det er baggrunden for, at sagen ikke bliver anket, siger Kirsten Dyrman.

Britta Nielsens forsvarer, Nima Nabipour, oplyste efter dommen i sidste uge, at hun modtog dommen og derfor heller ikke vil anke sagen.

Dermed står dommen fast.  Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet betyder det, at Britta Nielsen allerede omkring årsskiftet til 2023 kan være på fri fod igen.

Så hurtigt kan Britta komme fri

I næste uge starter retssagen mod Brittas børn.

Jimmy Jamil Hayat er tiltalt for hæleri for 10,6 millioner kroner, Nadia Samina Hayat er tiltalt for hæleri for 37 millioner kroner, mens Karina Jamilla Hayat er tiltalt for hæleri for 3,5 millioner kroner.

Jimmy Jamil Hayat er desuden tiltalt for at have været i besiddelse af børneporno.

Britta i eksklusiv klub: De største danske svindlere

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: