Anklagemyndighedens teori: Medbragte sav, skruetrækkere og vandslange på ubåd

To 50 cm lange skruetrækkere er del af bevismaterialet mod Peter Madsen i sagen om den svenske journalist Kim Wall

Anklagemyndighedens teori: Medbragte sav, skruetrækkere og vandslange på ubåd

Ekstra Bladet følger retssagen tæt - se en gennemgang af anden retsdag her.

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Anklager Jakob Buch-Jepsen har her til formiddag løftet lidt af sløret for de beviser, som han mener viser, at Peter Madsen planlagde og forberedte drabet på Kim Wall.

I sine sidste spørgsmål til Peter Madsen spurgte anklageren således ind til en række redskaber, som Madsen ifølge politiet medbragte til turen med den svenske journalist 10. august sidste år.

Det er blandt andet tilspidsede skruetrækkere, en sav og så en grøn vandslange, som anklagemyndigheden mener, at Peter Madsen medbragte for at kunne gøre rent i ubåden efter drabet på den 30-årige kvinde.

Den 47-årige ubåd- og raketbygger nægter sig skyldig i drab og har i stedet forklaret, at den svenske journalist døde som følge af en kulilte-ulykke om bord på ubåden Nautilus 10. august sidste år.

Han erkender parteringen af Kim Wall, som han har forklaret skete, fordi det ellers ikke var muligt at få liget af hende ud af ubåden. 

- Den her sav var ikke planlagt til at skulle bruges til noget som helst makabert, lød det fra Peter Madsen som svar på spørgsmålet om, om han tog saven med på ubåden, kort efter at han havde aftalt med Kim Wall at mødes på Nautilus.

Det fik anklager Jakob Buch-Jepsen til at spørge, om Peter Madsen vil fastholde den forklaring, hvis et vidne kommer ind og kan fortælle noget andet.

Fundet på Madsens computer: Uhyggelig tegnefilm vist i retten

-  Det kan jeg ikke få til at passe sammen. Men jeg må understrege, at kronologien i de her dage, har du et meget bedre billede af, hvis du spørger andre end mig, lød svaret fra Peter Madsen.

Under dagens retsmøde er der også blevet vist en række makabre videoer og animiationsfilm, som anklagemyndigheden mener, kan tegne et motiv i sagen.

Videoerne indeholder scenarier med halshugning og spidning af kvinder.

Nogle af dem af dem har været så makabre, at kun rettens medlemmer har set dem. Også en række tekster er blevet læst op, som indeholder samme tema.

 - Har det tændt dig seksuelt med de her tekster, spurgte anklageren.

 - Ikke mene end når du ser Seven (amerikansk film om en række drab red. ), svarede Peter Madsen.