Anklager: 58-årig tæsket ihjel med bat og kæp

Tre sigtede nægter sig skyldige i drab

Foto: Rene Schütze.
Foto: Rene Schütze.

En 52-årig kvinde og to mænd på henholdsvis 39 og 32 år bliver netop nu fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Hjørring.

For kort tid siden ankom en kortege af politibiler til retten og de sigtede blev ført ind i retsbygningen. Retsmødet skulle efter planen være gået i gang klokken 12.00.

Men flere af de sigtede har haft samtaler med deres forsvarere. Derfor er retsmødet kommet i gang med en kort forsinkelse.

Ilde tilredt
Alle fire personer er sigtet for at have dræbt en 58-årig mand i hans hus på Oppelstrupvej 107 i Gunderup syd for Aalborg.

Den 58-årige mand blev fundet ilde tilredt på sin bopæl lørdag eftermiddag.

Alle tre nægter sig skyldige.

Den fjerde sigtede er ikke tilstede, da han er fængslet in absentia og ikke kan fremstilles på grund af sin tilstand.

Bat og trækæp
Anklageren Karina Skou har netop læst sigtelsen op. Af den fremgår, at de fire er sigtet for drab og vold af særlig rå og farlig karakter.

- Offeret er tildelt flere slag i hovedet og på kroppen med et baseballbat og en trækæp, oplyser anklageren.

Der er intet kommet frem om motivet til drabet. De tre sigtede sidder sammen-krøbede og med uredt hår, iklædt politiets blå joggingdragter. Alle virker trætte og demotiverede.

Dommer Dorthe Pedersen har netop lukket dørene på begæring fra anklageren. Det vil skade efterforskningen, hvis forklaringerne kommer frem og kan læses af den sigtede, som ikke er til stede i retten.

Ringede til alarmcentralen
Borgere i Gunderup kimede alarmcentralen ned lørdag, fordi den ene af de 39-årige mænd gik rundt i blod-tilsølet tøj med en kølle i hånden.

Han viste selv politiet frem til gerningsstedet og erkendte på stedet, at 'han havde slået en ihjel.'

De øvrige sigtede blev først anholdt senere i løbet af eftermiddagen og aftenen.