Anklager: Drabsoffer mistænkt for at deltage i skyderi dagen før sin død

Drabet på 21-årige Daniel Kristensen, hvor også en tilfældig person blev hårdt såret, var ifølge politiet en 'bytter' for et skyderi dagen før

Daniel Kristensen blev 21 år. Privatfoto
Daniel Kristensen blev 21 år. Privatfoto

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Det var en 'bytter' for et skyderi dagen før på Magistervej i Københavns Nordvestkvarter, da 21-årige Daniel Kristensen blev skuddræbt en søndag i oktober 2016. Det sagde senioranklager Andreas Emil Christensen under første del af sin fremlæggelse i Retten på Frederiksberg.

Her kom det også frem, at politiet mistænker Daniel Kristensen for at have deltaget under skyderiet på Magistervej, hvor en person blev ramt i benet.

Drabet på Daniel Kristensen skete, mens han ventede på den pizza, han havde bestilt få minutter før den nådesløse nedskydning.

Han blev først ramt af et strejfskud i armen, og mens han flygtede, blev han ramt af endnu et skud i ryggen. Han søgte tilflugt i en nærliggende kiosk, hvor han næsten løb en tilfældig kvinde over ende, før hvor han væltede omkuld i et avisstativ på gulvet foran disken.

Den ene gerningsmand, der var klædt i sort og maskeret, fulgte efter ind i kiosken, mens den anden holdt vagt. Pistolmanden forsøgte endnu engang at skyde Daniel Kristensen med sin kaliber 7.62-pistol, der dog gik i baglås. Herefter flygtede de to.

Daniel Kristensen døde 13 dage senere uden at være kommet til bevidsthed.

En 49-årig helt tilfældig familiefar, der stod og udfyldte tipskuponer i kiosken, blev også ramt i ryggen under skyderiet og var efterfølgende i livsfare, da kuglen strejfede hans hjerte. Familiefaren løb ud af kiosken under skyderiet, og det er politiets opfattelse, at det var den ventende gerningsmand, der skød ham, da forsøgte at flygte.

Også en dengang 14-årig pige, der også tilfældigt var på stedet og som senere skal vidne i sagen, var tæt på at blive ramt under skyderiet af det strejfskud, som ramte Daniel Kristensen i armen.

Derfor er de fire også tiltalt for drabsforsøg på den 49-årige og for at bringe den 14-årige pige i livsfare.

Ved de efterfølgende undersøgelser fandt politiet tre patronhylstre foran kiosken, og under sin fremlæggelse redegjorde senioranklager Andreas Emil Christensen for, at der var brugt to forskellige gerningsvåben. Et til drabet på Daniel Kristensen og et til nedskydningen af den 49-årige familiefar.

Fire personer med relationer til rockerklubben Mongols er tiltalt i sagen. Der forventes dom i slutningen af april.