Annonce:
Annonce:

Anklager: Dræbt farmor var forsvarsløs

15 knivstik i brystet skal bevise, at 20-årige Tomasz Rachwal ville dræbe sin farmor og ikke handlede i selvforsvar

Tomasz Rachwal er tiltalt for drabet på sin egen farmor. Men den 20-årige mand mener, at han handlede i selvforsvar, fordi farmoren truede ham med en brødkniv.
Tomasz Rachwal er tiltalt for drabet på sin egen farmor. Men den 20-årige mand mener, at han handlede i selvforsvar, fordi farmoren truede ham med en brødkniv.
Annonce:
Følg Krimi

Retten på Frederiksberg (Ekstra Bladet): 73-årige Barbara Rasmussen blev 5. marts i år fundet død i sin lejlighed i Københavns nordvest-kvarter.

Den ældre kvinde blev dræbt ved flere knivstik, og hendes dengang 19-årige barnebarn fra Polen erkendte ved fundet at stå bag knivvolden.

Sagen mod det nu 20-årige barnebarn, Tomasz Rachwal, fortsatte i dag, hvor anklager Jesper Holm vil have barnebarnet dømt for manddrab.

- Barbara Rasmussen havde skader i hovedet, på halsen, på kroppen og på lemmer. Hun havde 15 stiksår i brystet og andre fatale steder, som siger noget om tiltaltes forsæt i denne sag, lød det fra anklageren under skylds-proceduren.

Forsvarsløs
Anklager Jesper Holm lagde i sin procedure også til grund, at det over to meter høje barnebarn benyttede sig af overhånds-stik, da han førte kniven imod sin 1.60 cm lave farmor.

Annonce:

- I obduktionsrapporten kom det frem, at Barbara kun i ringe form nåede at værge for sig. Hun har mere eller mindre været forsvarsløs over for den brutale handling, sagde Jesper Holm, mens barnebarnet under proceduren flere gange rystede på hovedet af anklagerens påstande. 

Dræbt farmor kæmpede for sit liv

Selvforsvar
Omvendt mener forsvaret, at Tomasz Rachwal handlede i selvforsvar og maksimalt kan straffes for vold med døden til følge, da han ifølge egen forklaring først stak fra sig, da farmoren trak en brødkniv og truede ham. 

Under sagens tidligere retsmøder er det kommet frem, at forholdet mellem Tomasz Rachwal og hans farmor var bittert og hadefuldt, angiveligt fordi farmoren ikke syntes om barnebarnet.

Boede med dræbt farmor: I dag fortsætter sagen

- I tiden op til  Barbaras død eskalerede situationen i mellem dem. Tomasz har selv fortalt, at han på et tidspunkt ikke kan klare farmorens råben og skrigen mere, fortalte forsvarer Lene Sejrsen i sin procedure, hvor hun i første omgang går efter frifindelse og i værste tilfælde mener, at der er tale om vold med døden til følge. 

Annonce:

- Min klient har aldrig bestridt, at han stak sin farmor, og at han kunne konstatere, at det gik så galt, at hun døde. Men han har også beskrevet, at han følte sig trængt op i en krog på grund af de voldsomme diskussioner i hjemmet, sagde forsvareren.

Familietragedie
Netop forholdet mellem barnebarn og farmor har været det gennemgående tema i sagen, hvor familie og venner til Tomasz Rachwal har fortalt om en voldsomt dysfunktionel relation, som kun blev værre og værre.

Veninde frygtede drabs-tiltalt barnebarn

Samtidig er beskyldninger om vold og psykisk terror også blevet kastet fra begge lejre. På den ene side fra en veninde til den nu afdøde farmor, som kunne fortælle, at den 73-årige kvinde dagligt blev udsat for overfald af barnebarnet.

Mens barnebarnet og hans mor omvendt har fortalt om en kynisk gammel kvinde, der kunne finde på at gøre selvskade, for at hænge familien ud for vold.

- De nærmere omstændigheder ved drabet kender kun den dræbte og den tiltalte. Det eneste, der er sikkert, er, at Barbara Rasmussen blev stukket ihjel med en kokke-kniv, og at tiltalte gjorde det, afsluttede anklager Jesper Holm sin procedure.

Annonce:

Inden nævninge og domsmænd trak sig tilbage for at votere fik det 20-årige barnebarn lov til at få det sidste ord.

- Min farmor var to personer. Hun var én, når hun var hjemme og en anden, når hun var ude, sagde Tomasz Rachwal.

Sagen, hvor der ikke er nedlagt navneforbud, finder sin afslutning i morgen.

Ekstra Bladet følger sagen..

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: