Anklager får fængslet én efter demoer i København

En 20-årig mand er søndag blevet stillet for en dommer efter urolige demonstrationer i København lørdag

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

En 20-årig mand, som blev anholdt efter demonstrationer i København lørdag, blev søndag fremstillet i grundlovsforhør. Her varetægtsfængslede en dommer ham i 16 dage, oplyser den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi.

Manden er sigtet for vold mod offentlig ansat, for grov forstyrrelse af den offentlige orden og for at maskere sig i forbindelse med en demonstration, oplyser anklager Lisbeth Thyssen, Københavns Politi.

Det er en af deltagerne i moddemonstrationen, som blev fremstillet, fortæller anklageren.

'Fuck Pegida' stod malet på advokatkontorets facade. Foto: Rasmus Paludan Krimi Politisk hærværk mod advokat og fotograf inden voldsom demonstration

Moddemonstrationen var rettet mod en demonstration på Israels Plads i København. Her havde tilhængere fra gruppen For Frihed sat hinanden stævne.

Gruppen demonstrerer ifølge sin facebookprofil 'for ytringsfrihed og imod den snigende islamisering af Danmark og Vesten'.

På Dronning Louises Bro på Nørrebro standsede politiet en moddemonstration, som angiveligt ville blande sig med For Frihed-demoen på Israels Plads.

Demonstranterne er lørdag eftermiddag på vej væk fra Nørrebro. Foto: Anthon Unger Krimi 11 anholdte efter demonstration

Moddemonstranterne reagerede ved at lave en barrikade og tænde et bål.

Der gik dog ikke lang tid, før politiet fik dem af vejen.

Da lørdagen var omme havde politiet anholdt 11 personer. Men det er altså kun en af dem, der ifølge anklagemyndigheden har trådt så meget ved siden af loven, at han burde varetægtsfængsles.