Anklager: Fik tæsk af inkasso over narkopenge

Otte mænd er tiltalt i sag om narkopenge, bandegrupperinger og dummebøder

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Otte mænd alle med indvandrer-baggrund og i alderen 19-36 år er tiltalt for frihedsberøvelse og røveri mod en 23-årig mand. Men der hersker tvivl om, hvorvidt alle tog del i forbrydelserne mod offeret, som på et tidspunkt blev kastet ned i bagagerummet på en bil, inden han endte bagbundet på et badeværelse i Frederikssund. Her fortsatte mishandlingen af ham, indtil han blev aftvunget 450.000 kroner.

Alle otte mænd nægter sig skyldige. En niende mand er ifølge politiet stadig på fri fod.

Episoden fandt sted 3. september sidste år, og ifølge politiet er der tale om flere personer med banderelationer.

Anklager Mie Schjøtt Kristensen slog under sin forelæggelse af sagen fast, at nogle af de tiltalte var på gerningsstedet i Rødovre, og at flere af de tiltalte har en relation til offeret.

Sæt lyd på Bandeland

Bandeland er Ekstra Bladets nye podcastserie af samme navn. Første sæson går bag en af Danmarks mest berygtede bander, Loyal to Familia.

Du kan gratis lytte til alle afsnit i serien her:
Læs mere på bandeland.dk.

Narkopenge og dummebøder
Den ene af de tiltalte forklarede under afhøringen, at sagen handlede om narkopenge, som offeret skyldte, og som ikke var blevet betalt til tiden.

Han fortæller i retten, at han blev ringet op af en fælles bekendt til offeret for at agere mægler, så problemet kunne blive løst på bedst mulig vis.

- Jeg kendte ikke dem, han (red. offeret) skyldte penge, men jeg er lidt berygtet derude, og så kunne det jo være, at jeg kunne hjælpe, så vi kørte til Vestegnen for at mødes, sagde den tiltalte der ifølge hans udsagn skulle fungere som mægler i situation.

Den selv udnævnte mægler forklarede, at han havde bedt offeret om at komme til mødestedet, hvor de også havde aftalt at mødes med dem offeret skyldte penge, så de to parter kunne finde frem til en løsning. Da offeret ankommer, sætter han sig, ifølge mægleren, ind i bilen med dem han skylder penge og kører væk.

- Det var meningen de skulle have løst problemet imens jeg var der, uden at køre nogen steder, men det gik galt, forklarede han over for anklageren.

Den forbudte bande
Under afhøringerne blev LTF 'Loyal To Familia' nævnt ved flere lejligheder. Den tiltalte der forklarede han at var blevet ringet op for at løse problemet som mægler for de to parter, fortalte også at ham der ringede ham op skulle have sagt, at han ikke turde at blive indblandet i noget med LTF.

Anklageren havde tidligere på dagen fremlagt for en af de andre tiltalte i sagen, at han under en af sine første afhøringer da han blev anholdt tilbage i september skulle have sagt, at han bemærkede, der var en i forsamlingen, der var sort klædt og havde en sort LTF tatovering på halsen.
Det benægtede den tiltalte under sin afhøring i retssalen torsdag.

- Der var mange mennesker i den rundkreds, hvor parterne mødtes for at få løst problemet. Jeg kiggede mest bare på mine fødder, sagde den tiltalte.

Han forklarede også, at sagen havde taget udgangspunkt i, at offeret havde 'taget røven' på en vedrørende en plade hash. Han fik derfor en dummebøde, som han ikke havde betalt.

En tredje af de tiltalte forklarede, at han fortryder, at de absolut skulle prøve at spille helte, ellers var han aldrig blevet anholdt.

- Jeg var fuld, jeg kender ham ikke en gang, men han er venner med min fætter. Jeg skulle bare have sagt 'fuck ham, lad dem kneppe ham'. Men vi skulle absolut følge efter dem, der havde taget ham, og det er derfor, vi blev anholdt. I stedet for tømmermænd i Thailand var det ti måneders tømmermænd i Vestre Fængsel.

Sagen fortsætter over fire retsdage, der forventes at  blive afsagt dom 26. juni 2019.