Anklager forlanger 16 års fængsel i Blåvand-drabet

I dag har både forsvar og anklager procederet i Retten i Esbjerg

I dag startede retssagen mod en 21-årig mand, som er tiltalt for at slå en 61-årig mand ihjel og for brandstiftelse, der førte til, at mandens hustru døde af kulilteforgiftning. Foto: Anita Graversen
I dag startede retssagen mod en 21-årig mand, som er tiltalt for at slå en 61-årig mand ihjel og for brandstiftelse, der førte til, at mandens hustru døde af kulilteforgiftning. Foto: Anita Graversen

RETTEN I ESBJERG (Ekstra Bladet): Ikke under 16 års fængsel og udvisning. Sådan lød kravet om straf fra anklager Rikke Brændegaard-Nielsen, da hun onsdag formiddag procederede i sagen mod en 20-årig tysker, der er tiltalt for drab og mordbrand på et ældre par i deres hjem sidste år.

- Det er min helt klokkeklare opfattelse, at tiltalte ud over en hver rimelig tvivl dræbte Cai Henriksen med vold mod hovedet, smed hans lig i poolen og derefter kynisk tændte ild til ejendommen - vel vidende at Else Nielsen lå på et værelse og sov, lød det fra anklageren i retten.

Den unge tysker nægter sig skyldig.

Tvivl om motiv
I rettens tre tidligere retsmøder har flere vidner afgivet forklaring.

Blandt andet har de to personer, som var de eneste sammen med 61-årige Cai Henriksen og den 20-årige tysker på Lises Pub om aftenen forud for drabet, vidnet.

De forklarede i retten, at det allerede på Lises Pub blev aftalt mellem Cai Henriksen og den unge tysker at gå hjem i swimmingpoolen. Ifølge et af vidnerne var det kendt, at den ældre mand var biseksuel.

Drabstiltalt: Filmede lig i swimmingpool

Ifølge anklageren kan man kun gætte på, hvad motivet for drabet har været, men sikkert er det, mener hun, at der har været en seksuel stemning mellem tyskeren og Cai Henriksen:

- Har Cai Henriksen overskredet den tiltaltes grænser, og det er slået klik? Er de kommet op at skændes? Eller er der sket noget helt tredje? Det er kun A (den tiltalte, red.) som er den eneste tilbagelevende, der har været til stede.

Politiet har fundet indikationer på, at der er foregået noget seksuelt på gerningsstedet. Blandt andet er der blevet set porno på nettet, og der lå sexlegetøj i poolen.

Den 20-årige tysker har under sin forklaring i retten sagt, at han ikke kunne se, hvad han frivilligt skulle lave med en fremmed mand i poolen, og slet ikke hvorfor han skulle slå ham ihjel.

Forklaring: Bagbundet til seng
Den unge tysker har erkendt, at han fulgtes med Cai Henriksen et stykke af vejen hjem, efter de forlod Lises Pub omkring midnat, men mener at have fået blackout fra omkring midnat og til cirka 02.30 om natten. Her fandt tyskeren sig selv nøgen og bagbundet til en seng.

Hukommelsestabet forklarede tyskeren med, at han måtte være blevet bedøvet og derefter voldtaget.

Den forklaring køber anklager Rikke Brændegaard-Nielsen dog ikke. Den tiltalte havde nemlig siddet varetægtsfængslet i tre måneder, før han fortalte, at han måtte være blevet bedøvet. Forinden havde han kronraget sig selv og dermed ville det være umuligt at undersøge med en hårprøve, om der var sket en eller anden form for forgiftning eller ej.

Vidner i drabssag: Ung mand inviteret med i poolen

Kræver frifindelse
Forsvarer Mette Grith Stage forlanger frikendelse. Hun påpegede i retten, at der savnes håndfaste beviser.

- Der er ingen vidner, som har set min klient dræbe Cai Henriksen, og der er heller ingen vidner, som har set min klient sætte ild til ejendommen.

Ifølge hende burde politiet i så alvorlig en sag have taget en hårprøve af den tiltalte som en af de første ting efter anholdelsen.

Der forventes domsafsigelse senere i dag.