Anklager: Fugeskumsdrab var helt afgjort ikke et uheld

Det kan ikke passe, at tiltalte i sag om fugeskumsdrab tog fejl af flødeskum og fugeskum, mener anklageren

Karin Barfod blev dræbt, da hendes elsker, ifølge tiltalen, pressede fugeskum ned i hendes hals. Der gik et par minutter, før hun mistede bevidstheden og fem til 10 minutter før hun døde. (Privatfoto)
Karin Barfod blev dræbt, da hendes elsker, ifølge tiltalen, pressede fugeskum ned i hendes hals. Der gik et par minutter, før hun mistede bevidstheden og fem til 10 minutter før hun døde. (Privatfoto)
Følg Krimi

Anklageren står med en dåse med flødeskum i den ene hånd og en fugeskumsdåse i den anden og forklarer, hvorfor han ikke tror på, at den tiltalte under en sexleg tog fejl af de to dåser og kom til at sprøjte fugeskum ned i halsen på Karin Barfod, så hun døde af det.

- De er ikke lige høje, de vejer ikke det samme, lågene er forskellige, og studsen på flødeskumsdåsen er anderledes end på fugeskumsdåsen, siger anklager Peter Ahleson tirsdag i Retten i Roskilde.

Karin-mordet: Døde langsomt og pinefuldt

Den 45-årige tiltalte sidder på anklagebænken med sin kraftige overkrop bøjet ind over bordet og med hovedet i hænderne. En gang imellem tørrer han øjnene med en hvid serviet.

Han er anklaget for at have dræbt den jævnaldrende Karin Barfod, som han havde en affære med, i en campingvogn i Roskilde-området i oktober sidste år.

Selv nægter den tiltalte sig skyldig i overlagt drab. Han har forklaret, at han i en sexrus troede, at han sprøjtede flødeskum og ikke fugeskum ned i halsen på Karin Barfod.

- Det er en helt igennem utroværdig forklaring, siger Peter Ahleson under sin procedure tirsdag.

Fugeskums-drab: Karin bedøvet med sovemedicin

Fugeskumsdåsen, som den tiltalte brugte, var omviklet med sort gaffatape. Det gjorde han engang i kedsomhed, har tiltalte forklaret.

- Kunne det være, at han ikke ville have, at Karin skulle opdage, hvad det var? Det kunne være derfor, tiltalte havde gjort sig så store anstrengelser for at vikle gaffatape om den her dåse, siger Ahleson.

Anklageren fremlægger yderligere fire argumenter, som, han mener, gør det helt tydeligt, at tiltalte dræbte med vilje.

Blandt andet døde hun først af kvælningen efter mindst fem minutter, hvor tiltalte kunne have ringet efter hjælp. Men det gjorde han ikke.

- I flere minutter kan Karin reagere. Hun er først død efter fem minutter eller mere. Måske også 10 minutter. Det er lang tid. Det er faktisk rigtig lang tid, siger Ahleson.

Derudover har tiltalte forklaret, at han prøvede at grave fugeskummet ud af halsen på Karin Barfod med fingrene, da han opdagede, hvad der var los.

- Det må havne alle mulige steder i campingvognen, hvis man forsøger at grave det ud. Men vi har ikke fundet noget fugeskum i campingvognen, forklarer anklageren.

Der ventes at falde dom i sagen onsdag eller torsdag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind