Anklager: Hovedmanden skal indlægges på ubestemt tid

Allan Luplau der sammen med tre andre er kendt skyld i grov vold, skal ifølge anklager frifindes for fængselstraf

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Anklager Emil Folker forklarer i dag i retten, at han mener at Allan Luplau, der har erkendt at være hovedmanden bag overfaldet på den 44-årige Jan F, skal frifindes for fængselsstraf.

I stedet skal han på baggrund af en mentalundersøgelse, anbringes i psykiatrisk behandling på ubestemt tid, og at der skal rettens ord til, før han kan blive løsladt fra sin behandling, mener Anklager Emil Folker. Hvis Allan Luplau stod til almindelig straf, ville han skulle have 3,5 års fængsel, forklarer anklageren.

Emil Folker foreslår yderligere, at Claus Christensen og Johnny Jensen skal idømmes en fængselsstraf på 2,5 års fængsel.

Han lægger til grund at overfaldet ikke blev stoppet af de tiltalte selv, men af politiet der kommer til stedet, at der er tale om et enormt groft overfald, og at overfaldet blev begået i offerets egen lejlighed.

Forsvarer kræver lavere straf
Forsvarer for Johnny Jensen, Anders Boelskifte mener kun, at straffen for hans klient skal være på 1,5 år. Det samme kræver forsvarer for Claus Christensen, Victor Kjærulff.

Allan Luplaus forsvarer Steen Djurtoft, er enig med anklageren i, at hans klient skal frifindes for fængselsstraf og i stedet anbringes i behandling. Han mener dog, at det er nok med en læges ord for, at Allan Luplau han blive udskrevet igen.

Dommere og nævninge har nu trukket sig tilbage. Det forventes at der falder dom i sagen omkring kl. 15.00