Anklager i Field's-sag: De skal alle dømmes som grupper

Alle de tiltalte vidste, der var skydevåben, og derfor accepterede de, hvad der kunne ske, siger anklageren.

Der er ingen tvivl om, at alle de tiltalte vidste, hvad der kunne ske og accepterede det, da der 18. marts 2015 blev skudt to personer i storcentret Field's på Amager. Derfor skal alle ni tiltalte dømmes for drabsforsøg.

Det fortæller anklager Tomas Hugger tirsdag under sin procedure i den såkaldte Field's-sag i Københavns Byret.

- De bevægede sig som grupper og handlede som grupper, og derfor skal de også dømmes som grupper. De accepterede alle, hvad der kunne ske, siger han.

- Alle skal dømmes, da dette er sket efter fælles forståelse. De havde skudsikre veste på, medbragte knive og skydevåbnene vandrede fra hånd til hånd ude i centret. Man er ansvarlig for andres handlinger, hvis man ved der er skydevåben til stede.

Grupperingen på fem personer var delt op i to. Under skudepisoden, som fandt sted i parkeringskælderen, har det ene medlem erkendt at have afgivet to skud, som ramte to fra den anden gruppe.

Tre personer befandt sig på anden sal oppe i storcentret, mens skuddene faldt nede i parkeringskælderen. Dette mener anklageren ikke er en formildende omstændighed.

- Det er helt oplagt, at de alle vidste, hvad der kunne ske, og de var ikke blege for at bruge våben og dødstrusler.

Inde i Field's fløj der dødstrusler gennem luften mellem de to grupper og der blev truet med knive og skydevåben.

- Alle medbragte stikvåben, de tog kun derud for at konfrontere gruppen voldeligt, havde jagtet den anden gruppe, så de havde gemt sig i flere dage, og de havde hævnmotiv, siger anklageren.

Tomas Hugger mener, at grupperingerne opstod ved, at to personer blev uvenner, og de andre så valgte side i konflikten.

Det førte til en skudepisode ugen før, hvor et familiemedlem til flere personer i den ene gruppering blev alvorligt såret.

Gruppen på fire personer havde i dagene op til episoden i Field's gemt sig på et hostel, da de efter eget udsagn havde fået at vide, at de var i fare.

Der blev også afgivet fem skud fra gruppen på fire, men ingen blev ramt. Det store spørgsmål er, hvem der skød først. Der findes ingen videoovervågning af selve skudepisoden.

Forsvarerne i sagen procederer senere tirsdag.