Anklager i sag om trippeldrab: - Der var tale om ren nedslagtning

Retssag om tredobbelt drab på Frederiksberg i november 2015 er ved nå sin slutning

Det var natten til 10. november 2015, at de tre unge, Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jajjar, blev dræbt i en et-værelses lejlighed på Frederiksberg.
Foto: Kenneth Meyer/Privatfoto
Det var natten til 10. november 2015, at de tre unge, Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jajjar, blev dræbt i en et-værelses lejlighed på Frederiksberg. Foto: Kenneth Meyer/Privatfoto
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): En skal dømmes for drab og to for medvirken til drab, hvis det står til anklager i sagen om trippeldrabet på Frederiksberg i november 2015.

Sagen er ved at være færdigbehandlet, og i dag har anklageren procederet.

- Vi står med nogle af de mest bestialske drab, vi længe har set. De er sket efter planlægning, hvorefter de tre blev likvideret, mens de med stor sandsynlighed lå og sov, sagde anklageren og fortsatte:

- Det er sket med en brutalitet, der sjældent er set i Danmark. Selv i bandemiljøet. Der var tale om ren nedslagtning.

Sagen om trippeldrabet: Vidne sætter navn på knivstikker

Sagen handler om de tre drab på Mike Vinther, Phillip Rasmussen og Suhaib jaffar, der blev dræbt med skud natten til 10. november 2015, mens de lå og sov i en lille et-værelses lejlighed i en ejendom på Christian Paulsens Vej.

Motiverne
Det er politiets vurdering, at muligvis to gerningsmænd via et stillads på ejendommens facade kravlede op til lejligheden, hvor de trængte ind gennem et køkkenvindue, der stod på klem.

Med en revolver og et haglgevær blev de tre unge dræbt, hvorefter gerningsmændene forlod lejligheden samme vej, som de var kommet ind.

Kæreste udsmuglede brev for drabstiltalt rocker

Det er politiets vurdering, at der groft sagt var fire-fem motiver til det tredobbelte drab.

- En spirende konflikt mellem navngivne personer i Bandidos og medlemmer af Vanløsegruppen, som de tre dræbte ifølge politiets opfattelse tilhørte.

- Et hævnmotiv for et overfald, der kostede tiltalte Ian Ramm Hansens lillebror, Jon Patorra, livet i september 2012.

- Et overfald, hvor Bandidos-rockeren Umar Asghar blev overfaldet og stukket med kniv under et møde med de tre dræbte.

- Et overfald, hvor de tre dræbte overfaldt tiltalte Benyamin Rahimi og gav ham tæv.

- Dels et par episoder i Vestre Fængsel i begyndelsen af oktober, hvor blandt andet et fremtrædende Bandidos-medlem blev ydmyget af en af de tre dræbte.

Nægter sig skyldige
Sammenlagt vurderer anklagemyndigheden, at det var grunden til, at de tre sovende blev skudt den pågældende nat i november i 2015.

Jimmy Øgendahl, Benyamin Rahimi og Ian Ramm Hansen er tiltalt i sagen. Alle tre nægter sig skyldige.
Jimmy Øgendahl, Benyamin Rahimi og Ian Ramm Hansen er tiltalt i sagen. Alle tre nægter sig skyldige.

I sagen er Bandidos-rockeren Ian Ramm Hansen, dennes svoger Jimmy Øgendahl og en mand ved navn Benyamin Rahimi tiltalt. Alle tre nægter sig skyldige.

Sådan blev rocker knivstukket før trippeldrab

Det er Ian Ramm Hansen, der kræves dømt for drab, mens de to andre kræves dømt for medvirken.

Benyamin Rahimi er i øvrigt bror til en person, der i følge politiet vurderes at være ledende figur i Vanløsegruppen, og som blev dømt for deltagelse i overfaldet, der kostede Jon Patorra livet.

- Deres roller er meget forskellige, og derfor bliver vi nødt til at se på dem enkeltvis, sagde anklageren under sin procedure.

Her nævnte anklageren også den afdøde Bandidos-rocker, Umar Asghar, der sidste år begik selvmord i en fængselscelle i Holbæk Arrest, mens han var varetægtsfængslet i sagen.

Tumult ved retssag om trippeldrab

- Såfremt Umar Asghar havde været i live i dag, så havde han også siddet på anklagebænken. Det er anklagemyndighedens formodning, at han havde en koordinerende rolle i sagen om de tre drab, sagde anklageren og forklarede, at Asghar begik selvmord dagen efter, han fik det fulde overblik over sagens stilling.

Ville have hævn
Derefter tog han fat i hvilke roller de tiltalte, i følge politiets opfattelse, har indtaget i det brutale spil om de tre drab.

Her lagde anklageren ud med Benyamin Rahimi.

I tiden forud for de tre drab boede han i en lejlighed i en naboejendom på Christian Paulsens Vej. Uvist af hvilken grund var han blevet overfaldet på Frederiksberg af de tre senere dræbte.

Det var sket på åben gade 8. november omkring kl 13.30. Her var overfaldsmændene bagefter flygtet i retning af Christian Paulsens Vej.

Rystende teori om tre drab: En nåede at vågne

Derfor ønskede han hævn og tog kontakt til Umar Asghar, som han mødtes med, hvilket han har erkendt overfor politiet.

Det er en Smith & Wesson revolver af denne type, der formentlig er brugt ved trippeldrabet.
Det er en Smith & Wesson revolver af denne type, der formentlig er brugt ved trippeldrabet.

Han forklarede dog, at han ikke vidste, der var tale om drab, men at der 'kun' var tale om en afstraffelse i form af tæv.

Allerede natten efter de tre drab blev han anholdt, og her fandt politiet krudtpartikler på hans person. Samme slags partikler, der også er fundet på de dræbte.

Øjenvidne døde før retssag

- jeg finder det overvejende sandsynligt, at han vidste, at der var tale om drabsplanlægning, sagde anklageren, der tilføjede, at det står uklart, hvordan han har fået partiklerne på sig.

Det kunne være ved en prøveskydning eller på anden vis. Men anklageren mener ikke, at han direkte har deltaget i de tre drab.

Under mødet med Umar Asghar udpegede Benyamin Rahimi lejligheden over for Umar Asghar.

Var krigsminister
Dernæst rettede anklageren opmærksomheden mod tiltalte Ian Ramm Hansen.

Det er politiets opfattelse, at han er en hærdet kriminel, der allerede forud for de tre drab var blevet 'udmærket' med et særligt vestemærke med teksten Coup De Grace - et mærke, der i følge politiets vurdering uddeles til Bandidos-medlemmer, der har begået drab eller medvirket til planlægning af drab.

Det er politiets vurdering, at Ian Ramm hansen var tæt på Umar Asghar og at han samtidig styrede et lille hold, som anklageren har kaldt 'Ians hårde drenge'.

Fnisende rocker vidne i drabssag: Derfor skrev jeg rap-sang

På gerningsstedet fandt politiet et sålaftryk  fra en Fred Perry sko. Og efterfølgende fandt politiet et sæt sko magen til hjemme hos Ian Ramm Hansen.

Under retssagen har han erkendt, at han samme dag, som drabet fandt sted, købte en revolver, der senere blev brugt ved de tre drab.

Ian Ramm Hansen har dog også forklaret, at han allerede få timer senere gav våbnet videre til en person, som han ikke har ønsket at navngive under retssagen.

Nu taler tiltalt: Hemmeligt møde før trippeldrab

Dertil kommer, at han var såkaldt sergent at arms - krigsminister i Bandidos' afdeling på Tudskærvej i Vanløse på tidspunktet for de tre drab.

I forhold til den sidste af de tre tilltalte, Jimmy Øgendahl, er det anklagemyndighedens vurdering, at Øgendahl fungerede som Ians forlængede arm, og at de to havde et tæt forhold.

Det er anklagemyndighedens vurdering, at Jimmy Øgendahl satte Ian Ramm Hansen i forbindelse med sælgeren af revolveren, og at han forud for købet satte våbenhandlen op.

Sådan lyder anklagerens udlægning af sagen. Det er nu forsvarernes tur til at procedere. Iam Ramm Hansens forsvarer lægger ud i dag og fortsætter i morgen, hvorefter det er de to øvrige forsvareres tur.

Mødre står frem: Vores sønner blev myrdet samme nat

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby