Anklager kræver 28 års fængsel til Annes morder

Retssagen mod 35-årig belgisk mand, som tiltales for drabet på Anne Strande Jensen for to år siden, begynder på mandag i Madrid

Lidt over to år efter, at 27-årige Anne Strande Jensen blev dræbt i en lejlighed i det centrale Madrid, er anklagemyndigheden nu klar til at rulle sagen ud i retten i Madrid. Det oplyser spanske kilder fredag til Ekstra Bladet.

Således vil den tiltalte belgier, den 35-årige Dave Verbist, fra på mandag skulle forklare over for en dommer i den spanske hovedstad, hvordan han natten til den 13. juni 2014 selv låste sig ind i den danske kvindes lejlighed på Calle Barcelona kun et stenkast fra den centrale plads, Puerta del Sol, og dræbte Anne Strande Jensen.

Nu er der langt om længe udsigt til, at det juridiske efterspil i kølvandet af drabet på 27-årige Anne Strande Jensen i en lejlighed i Madrid i juni 2014 sættes i gang. (Privatfoto) Krimi Kvalt med computerledning og brændt: Annes bøddel tættere på dom

Dave Verbist blev anholdt få dage efter drabet og har siden erkendt, at han kvalte danskeren med en computer-ledning for derefter at hælde madolie på hendes lig, inden han satte ild til hende.

Anne Strande Jensen var udsendt for Scandinavian Tobacco Company i et halvt år. Hun havde kun været i byen i 11 dage, da hun i timerne efter at have sagt godnat til sin danske kæreste på Skype, blev overfaldet i den varme, spanske juni-nat af sin belgiske bøddel.

Morderen Dave Verbist og hans to meget forskellige ofre: Danske Anne Strande Jensen (tv) og spanske Montse Méndez. . (Fotomontage) Krimi Annes morder: Jeg skar kvinde i otte stykker

Var ansat som vicevært
Politiets mistanke mod Dave Verbist, der har flere domme på samvittigheden for blandt andet voldtægt fra sin fortid i både Belgien og forskellige steder i Spanien, blev vakt af, at ilden i den danske kvindes lejlighed var fuset ud. Det gjorde det muligt for politiet at konstatere, at den mulige gerningsmand selv havde lukket sig ind i lejligheden på anden sal.

Dave Verbist var ansat som vicevært i det ejendomsselskab, som udlejede boligen til Anne Strande Jensen. Der var ingen tegn på, at danskerens delvist forkullede lig havde været udsat for voldtægt inden kvælningen.

Døren ind til Anne Strande Jensens lejlighed i Madrid. (Foto: Anthon Unger)
Døren ind til Anne Strande Jensens lejlighed i Madrid. (Foto: Anthon Unger)
 

Morderen Dave Verbist og hans to meget forskellige ofre: Danske Anne Strande Jensen (tv) og spanske Montse Méndez. . (Fotomontage) Krimi Annes morder: Jeg skar kvinde i otte stykker

I dagene efter anholdelsen væltede endnu et skelet ud af skabet, idet den belgiske mand også erkendte at have dræbt den 40-årige spanske kvinde, Montse Mendez, i en lejlighed i Girona cirka 70 kilometer nord for Barcelona.

Parterede lig i otte dele
Drabet i Girona var om muligt endnu mere kynisk og makabert end kvælningen af Anne Strande Jensen og det efterfølgende, mislykkede forsøg på at slette alle spor ved at sætte ild til sit offer i en ejendom med adskillige andre beboere.

Familie og venner bar Annes kiste. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Krimi Familiens farvel til myrdet Anne

Montse Mendez blev ligeledes kvalt med en ledning, men så hører lighederne med Anne-drabet også op. Den spanske kvinde mødte i oktober 2013 - altså otte måneder inden mordet i Madrid - sin drabsmand på en bar i Girona. Hun, der var mor til to døtre, gik efterfølgende med ham hjem, hvor de to angiveligt havde sex inden drabet.

I timerne efter Girona-drabet parterede Dave Verbist Montse Mendez' lig i otte stykker og spredte den spanske kvinde i forskellige skraldespande og affaldscontainere rundt omkring i Girona. Politiet har siden fundet nogle af kvindens ligrester i samarbejde med Dave Verbist.

Står det til anklageren skal Dave Verbiest 28 år i spjældet. (Privatfoto)
Står det til anklageren skal Dave Verbiest 28 år i spjældet. (Privatfoto)
 

Anne Strande Jensens drabsmand kan være fanget. Politiet har i hvert fald anholdt en belgisk mand og sigtet ham for mordet. (Privatfoto) Krimi Annes mulige morder anholdt i Madrid

Anklagemyndigheden vil kræve en fængselsstraf på i alt 28 år til Dave Verbist for drabet på Anne Strande Jensen. 16 år for at have kvalt danskeren og yderligere 12 år for derefter at have brændt hende.

Anklagemyndigheden kræver desuden, at Dave Verbist skal betale 180.000 euro (1.350.000 kr.) i erstatning til de pårørende til den livsglade og vellidte danske kvinde.

Dommen forventes afsagt 7. juli.

Politiet er endnu ikke færdige med at efterforske drabet på Montse Mendez.