Anklager kræver fem et halvt års fængsel til Mansour

Sagen med Sam Mansour er usædvanligt også set i et globalt perspektiv, mener anklager

Sam Mansour (Foto: Finn Frandsen)
Sam Mansour (Foto: Finn Frandsen)

Sagen om dansk-marokkaneren Sam Mansours opfordringer og støtte til terror hører til blandt de absolut groveste.

Sådan siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen torsdag eftermiddag i Retten på Frederiksberg.

Terrordømte Said Mansour har en gammel dom for at have forgrebet sig på en 12-årig pige. Foto: Finn Frandsen Krimi Anklager: Mansour forgreb sig på 12-årig pige

Han beder nævningetinget om at udmåle en straf på fængsel i fem år og seks måneder til den 54-årige Sam Mansour fra Brønshøj.

Mansour blev i 2007 ligeledes dømt for at hylde al-Qaeda og opfordre til drab og andre forbrydelser. Dengang lød straffen på fængsel i tre år og seks måneder.

- Set i globalt perspektiv er det helt usædvanligt at stå med en person, der er dømt for terrorisme to gange, siger Jakob Buch-Jepsen.

Da Said Mansour i 2007 blev kendt skyldig i terrorpropaganda, var han den første i Danmark, der blev dømt efter terrorparagraffen. Nu er han igen fundet skyldig i at have tilskyndet til terror, og han risikerer udvisning. Foto: Finn Frandsen Krimi Lige nu: Mansour kendt skyldig i terrorpropaganda

Den aktuelle sag handler om opfordringer via Facebook og e-mails, og Mansour har således propaganderet i en langt videre kreds end i den første sag, lyder det.

Desuden er Mansours massive pr for Islamisk Stat og Al Nusra-fronten, som forbindes med al-Qaeda, ekstra betænkelig på grund af de seneste begivenheder i Syrien og Irak, mener han.

- Denne sag har en langt større potentiel skadevirkning end i 2007, siger senioranklageren.

I sagen fra 2007 blev domstolene ligeledes bedt om at sende Mansour ud af Danmark. Men det endte med, at han slap for udvisning.