Anklager: Læger vurderede døds-pilot uegnet - sagde det ikke videre

Den franske anklager i sagen om det nedstyrtede Germanwings-fly fortæller, at flere doktorer vurderede, at dødspiloten Andreas Lubitz ikke var i stand til at flyve - de orienterede dog aldrig hans arbejdsplads

Se videogalleri af Andreas Lubitz (Video: AP)

Der er kommet nye oplysninger frem om den tyske døds-pilot Andreas Lubitz, der fløj i døden i den 24. marts i sit Germanwings-fly over de franske alper. Det kostede 150 mennesker livet.

Siden har den franske anklagemyndighed arbejdet intenst på sagen, og drypvis er der kommet nye oplysninger frem om den 27-årige tysker og hans mentale tilstand, inden den skæbnesvangre dag i oktober måned, hvor han skrev fly-historie på den absolut mest tragiske måde.

Den franske statsanklager, Brice Robin, fortæller nu, at der inden ulykken var op til flere læger, der havde vurderet, at Andreas Lubitz var i en tilstand, hvor han ikke burde flyve.

Disse oplysninger kom dog aldrig videre til Lubitz' arbejdsplads, Germanwings, da det i så fald ville overskride lægernes tavshedspligt, fortæller anklageren ifølge nyhedsbureauet AP.

Brice Robin oplyser ligeledes, at døds-piloten havde opsøgt syv forskellige læger i måneden op til fly-tragedien. Ligeledes havde han haft tre samtaler med en psykiater.

I Tyskland risikerer læger fængselsstraf, hvis de giver patient-information videre med mindre, at der er beviser for, at patienten vil udøve grov forbrydelse eller skade dem selv.

Sådan forløb de sidste skæbnesvangre minutter

Video uden for for Andreas Lubitz hus. (Video: AP)