Annonce:
Annonce:

Anklager: Ofre for afpresning blev nærmest torteret

Vietnamesisk mand blev købt fri med løsesum efter to døgns frihedsberøvelse. Anklager kræver lange straffe

Annonce:
Følg Krimi

I en usædvanlig sag om afpresning mod flere ofre kræver anklageren torsdag i Retten på Frederiksberg to af de seks tiltalte idømt forvaring.

Forvaring er indespærring på ubestemt tid.

- De skal ikke have normal frihedsstraf, for de er ikke normale, men meget farlige for deres omgivelser, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen til nævninger og dommere.

Kriminelle klaner laver fed fidus på flygtningestrøm

Eksperterne i Retslægerådet har anbefalet forvaring. Årligt bruges sanktionen mellem fem og ti gange.

Hvis de derimod for eksempel idømmes fængsel i 12 år, kan den ene på grund af varetægtsfængsling og prøveløsladelse komme ud om syv år, påpeger han.

- Jeg finder det en skræmmende tanke, bemærker specialanklageren i sin procedure om straffen.

Annonce:

Den ene af de to er en 47-årig forretningsmand med vietnamesisk baggrund. Han har blandt andet haft tøjbutik i Field's.

Den anden er 25 år og er tidligere idømt fængsel i seks år, da han begik røveri og stak en tilfældig mand på gaden med kniv i øjet.

Nævningetinget har torsdag formiddag fundet det bevist, at mændene har begået grov afpresning, farlig vold, røveri og ulovlig tvang.

Motivet var at presse ofrene til at aflevere store beløb.

Goodfella-mafiaboss frikendt for fortidens forbrydelser

I det ene tilfælde gik det ud over to mænd med vietnamesisk baggrund. Frihedsberøvelsen varede i et par døgn og fandt sted på tre adresser, før de blev købt fri med først 100.000 kroner og derefter 66.000 kroner, som den enes hustru havde skaffet.

Den ene blev blandt andet slået med et koben. Desuden fik han trukket en plastikpose ned over hovedet, så han mistede bevidstheden og fik ufrivillig afføring.

Annonce:

En pose var også et af redskaberne, der blev brugt under afpresningen af et tredje offer. Han var i livsfare, da han var anbragt i en kælder i Birkerød, hvor han i øvrigt var bundet med gaffatape.

- Det er nærmest torturlignende forhold, siger specialanklageren.

Denne mand skulle tvinges til at betale en kvart million kroner. Forinden var han gennem fem år blevet presset af den 47-årige til at betale omkring en million kroner, hvoraf 262.000 kroner blev overført til bagmandens konto i Vietnam.

Efter opholdet i kælderen i Birkerød i august sidste år brød offeret sammen og besluttede at gå til politiet. Derefter blev der indsamlet beviser for, at han havde været ude for afpresning igennem fem år.

Specialanklageren kræver endvidere fængsel i 12 år til en anden deltager i kriminaliteten. Denne mand har fire år i reststraf fra en dom for drab.

To tjetjenske unge mænd med russiske pas bør idømmes otte og syv års fængsel og derefter udvises, lyder kravet. Endelig forlanger han syv år til den sjette mand.

Annonce:

Nævningetingets afgørelse ventes i den kommende uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: