Anklager om 22-årig voldsmand: En psykopat, der ville være seriemorder

Nævninger voterer i dag nordjysk sag med dødsliste på 17 personer

Overfaldet på den 24-årige kvinde på kollegieti Stormgade 2. januar kan fælde en 22-årig jurastudent som potentiel seriemorder. (Foto: René Schütze)
Overfaldet på den 24-årige kvinde på kollegieti Stormgade 2. januar kan fælde en 22-årig jurastudent som potentiel seriemorder. (Foto: René Schütze)

Er en 22-årig nordjysk jurastudent offer for en buket af indicier efter at have taget kvælergreb på sin nabo på et kollegium i Aalborg?

Eller er han en snu og afstumpet psykopat med hang til dødsporno, som blev forhindret i at udføre en stor plan om at dræbe og sex-mishandle 17 navngivne personer?

Anklager Dorthe Lysgaard er overbevist om det sidste. I sin procedure i dag ved retten i Aalborg betegnede hun den 22-årige AR som en iskold psykopat.

- Ikke alene forsøgte han at voldtage og dræbe en 24-årig kvinde på kollegiet 2. januar i år, men han opførte sig som om, han selv var offer.

Omgivet af politi

Siddende i retten omgivet af ti bevæbnede politifolk lytter den 22-årige roligt og afdæmpet. Det nyklippede, ildrøde hår står i kontrast til en kortærmet, grøn t-shirt og et par overarme, der afslører tiltaltes store interesse for styrkeløft.

Den hidtil ustraffede nordjyde er tiltalt for drabsforsøg og forsøg på voldtægt. Det nægter han - dog med en tilståelse af at have taget kvælergreb på kvinden.

- Han er psykopat
- Han er psykopat. Følelseskold og uempatisk  tænker han først og fremmest på sig selv. Selv om han er mistænkt for meget alvorlig kriminalitet var han kold nok til at vente i fire måneder med at lade sig afhøre, fordi han så kendte en stor del af politiets bevismateriale.

- Han indrettede sin forklaring efter politiets viden, og det viser, at han konstruerer sin virkelighed, sagde Dorthe Lysgaard.

I følge anklageren har den 22-årige også opbygget en falsk historie om et stort hashforbrug og stor hashgæld for at udlægge røgslør for sin adfærd i ugerne op til overfaldet.

- Men det er opspind. En konstrueret historie med sig selv i centrum. Den passer bare ikke, sagde anklageren.

Skrev drejebog om død
I stedet fremdrog hun et såkaldt manifest på seks meget private, håndskrevne sider, som lå i den tiltaltes skoletaske. I manifestet fortæller han detaljeret om trangen til at dræbe og om at mishandle både kvinder og mænd seksuelt.

- Her har vi hans sande visioner om sig selv. Han ønsker at slå ihjel og blive seriemorder. Det står med rene ord, og det er hans eget liv, han beskriver. Ikke fiktion, som han hævder, sagde hun.

I følge anklageren var overfaldet på den 24-årige kvinde næsten identisk med en voldsom video om voldtægt og drab, som politiets it-ekspert fandt på hans computer.

Spejler sig i seriemodere
- AR har en naturlig fællesskabsfølelse med seriemordere, ja han spejler sig i dem, sagde Dorthe Lysgaard.

- Det er i dét lys, man skal se dødslisten. Den 24-årige kvinde, der var i livsfare under overfaldet, stod rent faktisk opført på listen, sagde anklageren.

Dødslisten omfatter også Nordjyllands Politis direktør, Anne Marie Roum Svendsen, og flere af hendes nære pårørende.

- Hans største ønske var at blive Danmarks største seriemorder - og meningen var, at det skulle lykkes, sagde anklageren.

Ekstra Bladet overværer sagen og fortsætter efter middagspausen med forsvarer Charlotte Møller Larsens procedure.

22-årig stud.jur. ville være Danmarks første seriemorder

Massiv bevogtning af 22-årig i sag om drabsforsøg på 17 personer