Anklager om 71-årig gigtlæge: Han drev en pengemaskine

En stribe patienter blev udsat for groft svigt af læge, mener anklager i en straffesag på Frederiksberg

Et sidste desperat forsøg på at tjene penge til en lukrativ tilværelse som pensionist.

Sådan beskriver anklagemyndigheden den forretning, som en i dag 71-årig københavnsk gigtlæge fortsatte med at drive i tre måneder i 2014, selv om hans autorisation var inddraget.

- Det her er et uhyggeligt og trist eksempel på en læge, der har set enden på sin virksomhed og vil tjene penge til sin pension, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

Straffesagen mod lægen behandles onsdag i Retten på Frederiksberg, hvor det er blevet tid til anklagerens og forsvarerens afsluttende indlæg.

- Den her straffesag er ifølge anklagemyndigheden en af de mest alvorlige nogensinde omkring en læges behandling af patienter, siger Jakob Buch-Jepsen.

Han kræver både fængsel og bøde til manden.

Den 71-årige er tiltalt for grov og gentagen forsømmelse ved behandlingen af 14 patienter gennem en periode fra 15. august 2001 til 20. marts 2014.

Desuden er han anklaget for at fortsætte sin praksis på Frederiksberg i mere end tre måneder, efter at han i juli 2014 fik frataget sin lægeautorisation.

Og anklagemyndigheden gør det klart, at netop det fortsatte arbejde udgør det mest alvorlige anklagepunkt.

I denne periode har lægen i øvrigt haft opsigtsvækkende mange patienter gennem sin virksomhed, understreger Jakob Buch-Jepsen.

- Det lugter langt væk af samlebånd og pengemaskine, lyder det fra anklageren.