Annonce:
Annonce:

Anklager: Peter Madsen nægter politiet adgang til computer

Ubåds- og raketbyggeren tilpasser ifølge anklagemyndigheden sin forklaring i takt med, at nye ting kommer frem

Annonce:
Følg Krimi

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Når Peter Madsen via sin forsvarsadvokat lader forstå, at han gerne vil samarbejde med politiet, er det stik imod det, som den drabssigtede ubåds- og raketbygger bedriver, når han står ansigt til ansigt med efterforskerne.

Det har anklager Jakob Buch-Jepsen for kort tid siden fortalt i byretten, hvor han kræver, at Peter Madsen fortsat varetægtsfængsles - nu ikke alene for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, som dommeren 12. august lagde til grund for fængslingen - men manddrab på den 30-årige svenske journalist, Kim Wall.

Skiftende forklaringer
Ifølge anklageren er der langtfra tale om et samarbejde med politiet - snarere tværtimod.

Annonce:

- Han har gjort sig store anstrengelser for at påvirke efterforskningen i sagen og opklaringen. Peter Madsen forsøger at tilpasse sin forklaring i takt med, at nye ting kommer frem, siger Jakob Buch-Jepsen.

Ifølge anklageren har politiet blandt andet i forbindelse med en ransagning bedt Peter Madsen om adgang til en computer, hvilket den sigtede har nægtet.

Derudover har Peter Madsen ifølge anklageren afgivet en række skiftende forklaringer siden den første afhøring.

Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark protesterer på det kraftigste mod anklagerens påstande og fastholder, at hendes klient har gjort alt i hans magt for at samarbejde med politiet:

- Min klient har, som han også havde i grundlovsforhøret, interesse i, at sagen kommer ud til offentligheden, siger forsvareren, som tilføjer, at Peter Madsen er interesseret i, at politiet får efterforsket sagen til bunds.

Hun erkender, at Peter Madsen en gang har ændret forklaring:

- Han afgav en kort forklaring til politiet, som han straks ændrede dele af, siger forsvareren, som påpeger, at undrer sig over anklagemyndighedens opfattelse.

Annonce:

- Han er mødt op til afhøring hver gang, han er blevet bedt om det, siger forsvareren, som fremhæver en seks timer lang afhøring af Peter Madsen.

Ifølge forsvareren er der tale om præciserende forklaringer, men ikke nye forklaringer i forhold til, hvad han tidligere har fortalt politiet.

Peter Madsen er sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237 indeholdt en sigtelse for usømmelig omgang med lig på ubåden Nautilus på endnu ukendt måde at have dræbt Kim Wall, hvorefter han parterede liget i hoved, ben, arm og torso, ligesom han tilføjede torsoen forskellige stik, samt påførte torsoen bælte påsat rør med henblik på, at torsoen skulle forblive på havbunden, hvorefter han kastede ligdelene i vandet.

Annonce:

'Begravede hende til søs'
Ubåds- og raketbyggeren nægter sig skyldig i alle sigtelser mod ham, men har erkendt han, efter en ulykke om bord på Nautilus, som kostede Kim Wall livet, 'begravede hende til søs'. Hvad ordlyden dækker over og hvad der nærmere menes, er endnu ikke kommet frem.

Nu har dommeren dog afvist anklagemyndighedens krav om dørlukning, og Peter Madsen ventes derfor at afgive sin forklaring i retten.

Ekstra Bladet følger sagen.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: