Anklager: Præst levede overdådigt for dements penge

Kvinde skal fængsles mindst tre år og seks måneder for at svindle for 8,7 millioner kroner, kræver anklager

En kvindelig tidligere præst levede et liv med luksus, da hun fra 2009 til 2013 overførte penge fra en dement kvindes konto til sig selv. Det siger anklager Martin Søren Jensen i Retten i Næstved torsdag.

Den 52-årige kvinde er tiltalt for at have svindlet sig til 8,7 millioner kroner fra en dement kvinde, som hun var økonomisk værge for.

Anklageren kræver, at den tiltalte skal idømmes mindst tre år og seks måneders fængsel for svindlen.

- Tiltalte levede en overdådig tilværelse på første klasse med hoteller og rejser.

- Hun levede helt afgjort ikke op til tilliden som værge, siger Søren Martin Jensen.

Den 51-årige tidligere sognepræst er et kendt ansigt på SKælskøregnen, hvor hun også på et tidspunkt var folketingskandidat for Dansk Folkeparti. Foto: Birger Storm Krimi Præst tømte dement fasters konto for 8,7 millioner: 'Hun var min hemmelige mor'

Han dokumenterer, at den daværende præst brugte penge på flybilletter, kroer, taxa, vin og dyre hotelophold, mens hun var værge for kvinden.

Kvinden erkender at have overført penge fra den demente kvindes konto til sin egen af flere omgange, men nægter sig skyldig i svindel. Hun mener, at hun forvaltede pengene til gavn for den ældre kvinde.

Desuden påstår hun, at den demente kvinde var hendes egen mor, og hun derfor alligevel skulle arve hende. Den påstand finder anklageren dog ikke bevist.

Omkring to millioner blev brugt på at købe et hus på Sydsjælland, som den tiltalte kvinde ejer sammen med sin kone. Huset fik også en omfattende ombygning. Anklageren kræver derfor også huset konfiskeret.

I retten forklarer den tiltalte dog, at den demente kvinde var indstillet på, at hun skulle investere penge i et hus.

Mens hun var sognepræst svindlede den 51-årige, ifølge tiltalen, en stærkt dement kvinde for 8,7 mio. kr. Men præsten forklarer, at kvinden i virkeligheden var hendes biologiske mor, som hun skulle arve. Foto: Birger Storm/Polfoto Krimi Præst tiltalt for million-svindel: Skulle hun arve sin hemmelige mor?

Forsvarer Bjarne Corvinius Klitbøl fortæller, at den tiltalte handlede i god tro. Hun kendte ikke reglerne for, hvad man må som økonomisk værge.

- Der er en række regler, som skal overholdes af alle i denne sag. De 8,7 millioner kroner skulle være indsat i forvaltningsafdelingen i Nordea. Men det skete ikke. Banken kendte ikke forskel på værgemål og fuldmagt.

- Der var ingen, der stoppede hende, siger han.

Alligevel bør hun straffes, mener anklageren.

- Der er desværre sket nogle sagsbehandlingsfejl. Men det ændrer selvfølgelig ikke ved, at handlingerne er fuldt ud strafbare, siger anklageren.