Anklager skal i fængsel for at lyve i retten

Har erkendt, at hun forsøgte at påvirke politiagenter i sag om hash på Christiania

Sagen mod anklageren har rødder i et stort kompleks omkring handel med hash i Pusher Street. Foto: Stine Tidsvilde
Sagen mod anklageren har rødder i et stort kompleks omkring handel med hash i Pusher Street. Foto: Stine Tidsvilde

Artikel opdateret med forsvarer-kommentar.

En tidligere anklager skal i fængsel for at lyve for retten og for at anspore vidner til løgn. Af en straf på fire måneders fængsel er én måned ubetinget, oplyser Retten på Frederiksberg.

Grædende anklager i retten: Jeg var som en hovedløs høne
Advokat om retssag mod anklager: - Jeg håber, alle sagerne skal gå om

Den nu forhenværende senioranklager fra Statsadvokaten i København Trine Sorgenfri er blandt andet dømt for at have misbrugt sin stilling, da hun tilbage i september 2016 bandt Østre Landsret en usandhed på ærmet.

Hun løj om den kontakt, hun havde haft med tre politiagenter, som skulle vidne i en hashsag.

Anklagemyndigheden havde forlangt et halvt års ubetinget fængsel i sagen, mens Trine Sorgenfris forsvarer havde argumenteret for en bøde eller en kort betinget straf.

Selv om dommen lyder på ubetinget fængsel, er det ikke givet, at Trine Sorgenfri skal indsættes i et fængsel. Dommen ligger nemlig inden for den grænse, hvor det er muligt at afsone med fodlænke i eget hjem.

- Retssagens præmisser (sagen, hvor Trine Sorgenfri var tiltalt, red) kan forstås sådan at alle sagerne er udført under så stort arbejdspres og uden tilstrækkelig ledelsesmæssig støtte at der er risiko for at denne slags 'fejl' sker. lyder det endvidere fra Jan Schneider, der tilføjer: 

- Det støtter naturligvis min opfattelse af at Statsadvokaten i objektivitetens navn burde tiltræde at samtlige sager skal genoptages. Det er min opfattelse at man burde opgive hele sagskomplekset men jeg har ingen forhåbninger om at Statsadvokaten er enig med mig i det.