Annonce:
Annonce:

Anklager: Sosu'er brød alle regler

Krav om fængsel i sosu-sagen:- Begge kvinder var fuldt ud klar over, at de gjorde noget forkert, siger anklageren om indsprøjtning af opløste tabletter, der betød døden for ældre mand

88-årige Jørgen Jensen døde 9. juli 2013 efter at have fået knuste piller intravenøst. To sosu-assistenter er tiltalt for uagtsomt manddrab i sagen. privatfoto
88-årige Jørgen Jensen døde 9. juli 2013 efter at have fået knuste piller intravenøst. To sosu-assistenter er tiltalt for uagtsomt manddrab i sagen. privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

De to kvindelige sosu-assistenter på 33 og 27 år, som er anklaget for uagtsomt manddrab fra 2013 på en værgeløs 88-årig mand i Aarhus, vidste helt klart, at det var ulovligt og i strid med alle regler at sprøjte opløste piller og tabletter ind i den svækkede mands blodbaner.

Det fremhæver sagens anklager Rikke Hyttel ved retten i Aarhus.

Den stærkt kritisable metode medførte næsten omgående døden for den 88-årige Jørgen Jensen. Der blev ikke gjort forsøg på genoplivning.

 Sosu'er frygter dom for uagtsomt manddrab

I proceduren ønsker Rikke Hyttel begge kvinder idømt tre måneders ubetinget fængsel. Desuden skal de fradømmes retten til at deltage i medicingivning.

- De vidste, at det var forkert, og de overhørte alle advarsler. Dermed har de begge handlet langt under sundhedsmæssig standard, sagde hun.

Primitivt og amatøragtigt
Kvindernes handlemåde ved at opløse en cocktail af panodiler og antidepressiv medicin i en kaffekop med saltvand betegner anklageren som en 'usædvanlig grov' forsømmelse.

- For det første havde ingen af dem på nogen måde kompetence til at give intravenøs medicin, og for det andet var det fuldstændig forkert at give medicinen på den måde.

- Det vidste de godt, men de lavede alligevel en kæde af alvorlige og grove fejl. Det var primitivt og amatøragtigt, pointerede Rikke Hyttel.

- Sagen er ulykkelig, og den har haft store menneskelige konsekvenser både for den omkomnes pårørende og for de tiltalte.

Ekstra Bladet følger sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: