Annonce:
Annonce:

Anklager taber sag mod hashbude med et brag

To brødre er frifundet for at have styret et netværk af professionelle hashsælgere. To andre går også fri

Annonce:
Følg Krimi

En stor sag om organiseret salg og levering af hash i Roskilde har torsdag fået et nedslående udfald for anklagemyndigheden.

Retten i Roskilde frifinder to brødre, som politiet ellers betegner som ledende medlemmer af et kriminelt netværk kaldet 'Roskildegruppen'.

Brødrene på 31 og 32 år, som tidligere har været tilknyttet Bandidos, var tiltalt for at have organiseret og instrueret sagens øvrige tiltalte i at sælge hash på deres vegne. Men beviserne mod mændene er altså for svage.

To af brødrenes påståede håndlangere går ligeledes fri, mens de resterende fem kendes skyldige i at have opereret som såkaldt brune bude.

Den strengeste straf går til den ældste af de tiltalte, en 46-årig mand. Hans dom lyder på et års fængsel.

Annonce:

Retten finder det imidlertid ikke bevist, at den 46-årige har fungeret som koordinerende salgsled mellem top og bund i organisationen, hvilket han ellers var tiltalt for.

Den kriminelle forretning fungerede ifølge politiet på den måde, at hashtrængende kunder via et telefonnummer kunne bestille en leverance af det ulovlige rusmiddel, som så blev bragt ud.

Mindst et kilo af de brune klumper skal budene have solgt om ugen. På den måde mente anklagemyndigheden, at de ni tiltalte samlet set kunne klandres for salg af mindst 24 kilo hash i perioden fra 1. januar til 21. maj 2014.

Flere af de professionelle hashsælgere er dog kun dømt for at operere i få uger. Af den grund stilles de også kun til ansvar for salg af mindre mængder af det forbudte stof.

Mens den 46-årige altså idømmes et års fængsel, lyder straffene til de resterende fire på mellem seks måneder og 60 dages fængsel.

Fænomenet med de brune bude begrænser sig langt fra til Roskilde.

Annonce:

Så sent som for en måned siden idømte Østre Landsret eksempelvis to 26-årige mænd fængsel i halvandet år for at have haft en rolle som bagmænd med salg af hash i Helsingør-området.

Københavns Politi har desuden tidligere slået kløerne i flere hundrede personer, der har bestilt kokain med mobilen hos såkaldte hvide bude.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: