Anklager: Ung mand dræbte farmor med kokke-kniv

Retsmedicinerne fandt ikke mindre end 28 læsioner på den 73-årige farmor. Heraf ni dødelige knivstik

(Foto: Jakob Jørgensen)
(Foto: Jakob Jørgensen)

Retten på Frederiksberg (Ekstra Bladet): En blodig kokke-kniv smidt i en køkkenvask er ifølge anklager Jesper Holm gerningsvåbnet i en voldsom og hadefuld konflikt mellem barnebarn og farmor, der i sidste ende kostede den 73-årige farmor livet.

Det er netop kommet frem under sagens første retsmøde imod det 20-årige barnebarn, der er tiltalt for drabet.

Fedt og blod
Den blodige kokke-kniv lå sammen med en brødkniv i lejligheden i Københavns Nordvestkvarter, hvor 73-årige Barbara Rasmussen blev fundet livløs i sit soveværelse dræbt af flere knivstik 5. marts i år.

Ifølge anklager Jesper Holm fandt politiet både blod og fedtvæv fra et menneske på kokkekniven.

- Den fedtbramme er en aflejring af fedt, som kan sætte sig på en genstand, når den for eksempel går gennem menneskeligt fedt, forklarede anklager Jesper Holm i sin forelæggelse

Politiet blev torsdag aften kaldt ud til en lejlighed i denne ejendom i Københavns nordvestkvarter (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Sigtet for drab på farmor: 'Han virkede som et stille menneske'

Det tiltalte barnebarn, der er høj og bred, har morgenen igennem afgivet forklaring. Han nægter sig skyldig i drabet og mener i stedet, at der er tale om nødværge.

Ifølge den 20-årige var familielivet i lejligheden i det Københavnske Nordvestkvarter præget af had og vold.

I 2001 ankom han sammen med sin far fra Polen til Danmark, og de to boede hos farmoren i længere perioder. Men forholdet mellem farmoren og faren var kaotisk og voldeligt.

- Hun kunne heller ikke lide mig. Hun syntes, jeg mindede for meget om min mor. Hun hadede min mor, fortalte det 20-årige barnebarn til retten

- Hvad var hun konkret sur over, spurgte forsvarer Lene Sejersen.

- Det var nok, at min mor, var min mor, lød det fra den 20-årige

- Det belastede hun dig med, fordi du lignede din mor?

- Ja, svarede det 20-årige barnebarn.

Kunne ikke holde det ud

Ifølge barnebarnets forklaring blev han alene med farmoren, da faren døde i 2014. Her eskalerede forholdet mellem farmoren og barnebarnet til det værre.

- Hun skældte ud. Næsten lige meget hvornår. Det kunne være småting, hvis jeg havde lavet maden forkert eller noget, så kom hun med onde bemærkninger, forklarede den tiltalte.

- Var der ofte skænderier?, spurgte anklager Jesper Holm

- Ja. Hun skældte ud højt. Hun råbte og jeg råbte. Jeg kunne slet ikke holde det ud nogle gange, forklarede den 20-årige, der kun taler gebrokkent dansk og derfor benytter sig af en polsk tolk.

Politiet blev torsdag aften kaldt ud til en lejlighed i denne ejendom i Københavns nordvestkvarter (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Sigtelse: 19-årig dræbte og boede med farmor i en uge

Boede med lig
Den 73-årige farmor blev ifølge anklageskriftet dræbt mellem mellem 21. februar klokken 18 og 5. marts klokken 22, hvor politiet ankom til adressen på foranledning af et polsk familiemedlem, der var bekymret for kvinden.

I lejligheden fandt politiet det dengang 19-årige barnebarn samt liget af den 73-årige farmor, der lå henslængt i sin seng med benene ud over sengekanten.

Ifølge anklager Jesper Holm har retsmedicinere senere sat dødstidspunktet til mellem 21. februar og 2. marts, da der ved fundet af liget var indtruffet slem forrådnelse.

Det 20-årige barnebarn har altså ifølge politiet boet med liget af sin farmor i flere dage efter drabet.

Drabssagen mod barnebarnet kører over fire retsmøder.

Ekstra Bladet følger sagen..