Anklager: Usandsynligt at fjendskab ligger bag anmeldelse

Anklager Michael Boolsen har netop færdiggjort sin procedure i sagen mod den drabstiltalte sygeplejerske

Christina Hansen er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig. foto: Per Rasmussen
Christina Hansen er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig. foto: Per Rasmussen

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): Det er meget usandsynligt, at de alvorlige anklager mod den 31-årige sygeplejerske Christina Hansen skyldes fjendskab blandt kollegerne, fordi hun på et tidspunkt havde taget en andens kæreste med hjem efter en fest, som den tiltalte selv har fremført.

Krimi Drabstiltalt sygeplejerske: Fjendskab på sygehus efter 'fjolleri' med venindes kæreste

Det sagde Michael Boolsen under sin procedure i Retten i Nykøbing Falster i dag.

- Det kræver noget af et bryst at opsætte sådan en teori. At fjender skulle begå tre drab og et drabsforsøg med det formål at hænge hende op på det. Det har en stort sort skygge af usandsynlighed over sig. Jeg mener, at dette kan tilsidesættes, sagde Michael Boolsen.

Han var væsentligt hårdere i mælet i dag end i de øvrige retsmøder, mens han kom med sin udlægning af, hvordan nævningetinget skal vurdere beviser og vidneforklaringer i den langstrakte sag.

Han kræver Christina Hansen dømt i overensstemmelse med anklageskriftet.

- Hun har injiceret disse ældre og svagelige patienter med eksorbitante mængder medicin med en viden om, at dette var dødsens farligt, fastslog anklageren.

Et af de afgørende forhold i sagen mod sygeplejersken er tiltalen for drabsforsøg på Maggi Rasmussen, der ifølge anklageskriftet, kun overlevede, fordi hun fik en modgift. Her har vidnet P.L. forklaret, at hun så tiltalte stå bøjet ind over patienten med to store sprøjter, hvor stemplerne var trykket ind, og som den tiltalte forsøgte at skjule i armhulen, da vidnet spurgte, om der var noget, hun kunne hjælpe med.

Samme modus
- Efter anklagemyndighedens opfattelse er der kun en grund til, at tiltalte stod med to tømte sprøjter, som hun forsøgte at skjule på Maggi Rasmussens stue. Nemlig at hun netop havde injiceret Maggi Rasmussen med en dødbringende blanding af morfin, stesolid og cordarone, sagde han.

Samme tre stoffer er stik imod alle procedurer blevet fundet blandet sammen i samme sprøjte i en affaldscontainer på afdelingen.

Han påpegede, at der er et 'pudsigt' sammenfald i, at der i alle tilfælde er tale om patienter, der pludselig bliver væsentligt dårligere på tidspunkter, hvor tiltalte har haft nærkontakt med dem umiddelbart forinden.

Desuden er billedet klart og tydeligt, at morfin gives i forgiftningsmæssige koncentrationer og stesolid i behandlingsmæssige koncentrationer.

- Det påfaldende er blot , at det ikke er ordineret, og det fandtes ikke i ofrene ved indlæggelsen, sagde anklageren, siger han.

Han kaldte den tiltalte for 'dybt utroværdig og manipulerende hele vejen igennem i en helt usædvanlig grad, hvilket understøttes i konklusionen fra mentalundersøgelsen'.

- Jeg anfægter ikke, at tiltalte er dygtig, men hun har anvendt sin sygeplejefaglige indsigt på en dybt perverteret måde drevet af sin histrioniske lidelse, sagde han.

Man kan læse mere om det her:

Christina Hansen er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig. foto: Per Rasmussen Krimi Anklager under procedure: Her er motivet til sygeplejerskens drab

- Hun er styret af, at hun vil være i centrum, og at hun får et kick af, at det højst mulige er på spil - nemlig liv og død - uden omtanke for, hvad det kan koste andre, sagde han.

Kort før han afsluttede sin procedure knyttede han også en bemærkning til forholdet omkring, at sygeplejersken er tiltalt for at have givet sin dengang syv-årige datter den stærke sovemedicin Zopiclon, der kun må give på recept og ikke er beregnet til børn.

- Selv hendes egen datter undgår ikke at blive statist i dette mareridt, konstaterede anklager Michael Boolsen, hvilket fik den tiltaltes kæreste på tilhører-rækkerne til at komme med et lydløst vredesudbrud.

På mandag er det forsvarerens tur til at udlægge sagen fra hans synspunkt. Skyldskendelsen forventes nu at komme allerede 24. juni og ikke 27. juni som planlagt.