Anklager: Vanvidsbilist viste ingen respekt for andres sikkerhed

En 24-årig mand skal op til 2 år bag tremmer for trafikdrabet på et ældre ægtepar, mener anklager i sagen

Ægteparret blev dræbt på stedet, da de svingede til venstre. Ifølge tiltalen kørte en vanvidsbilist over for rødt i krydset i høj fart. (Foto: Morten Sundgaard fra Skadestedsfotograf.dk)
Ægteparret blev dræbt på stedet, da de svingede til venstre. Ifølge tiltalen kørte en vanvidsbilist over for rødt i krydset i høj fart. (Foto: Morten Sundgaard fra Skadestedsfotograf.dk)

Retten i Holbæk (Ekstra Bladet): - Han har foretaget flere trafik-farlige foreteelser. Han har vist, at han gerne tilsidesætter andres sikkerhed. Derudover har han en baggrund, hvor han har udført flere klip-forseelser blandt andet ved at vise, at han ikke har respekt for rødt lys, men i stedet accelerer videre ud i et kryds.

Vanvidsbilist tiltalt for drab på ældre ægtepar: I dag falder dommen

Sådan kontant lød meldingen fra anklager Louise Hansen, der i dag procederede mod en 24-årig mand, som står tiltalt for uagtsomt manddrab på et ældre ægtepar i oktober sidste år.

Her blev en 85-årig kvinde og en 89-årig mand dræbt på stedet, da den 24-årige ifølge politiet hamrede over for rødt i krydset mellem Amtsvejen og Skovvejen ved Jyderup på Vestsjælland og dermed ramte ægteparrets bil, der var ved at svinge til venstre. 

Aggressiv kørsel
Anklagerens bevisførelse i sagen har blandt andet bestået af en række vidner, som har oplevet den 24-åriges hensynsløse kørsel på en omkring 15 kilometer lang strækning inden det gik galt.

Vidne om vanvids-bilist: - Han accelererede inden dødsulykke

Flere af vidnerne har selv henvendt sig til politiet i forbindelse med sagen.

- Vi har hørt om en aggressiv kørsel, hvor andre mennesker måtte vige, for at give den hvide varebil plads, sagde Louise Hansen under sin procedure, hvor hun kræver op til to års fængsel og ikke mindre end 18 måneder til den 24-årige, som hun mener har kørt særligt hensynsløst.

Forsvaret til den 24-årige mener derimod, at der slet ikke kan være tale om så hård en straf.

- Alle de sager, hvor man når frem til så høj en straf er i afgørelser, hvor der er tale om alkohol eller euforiserende stoffer. Det er der ikke tale om her, lød det fra forvarer Janus Malcolm Pedersen.

Ikke hensynsløs
Ifølge politiets bilinspektør har den 24-årige kørt mellem 105 og 125 km/t, da han ramte det ældre ægtepar. Vidneforklaringer har dog kun fortalt om en hastighed på omkring 100 km/t.

Tiltalt for dødskørsel: -Bilen var mast til halv størrelse

- Hvis min klient har kørt 105 km/t er det 50% over hastigheds-begrænsningen, og selv om han ifølge anklagemyndigheden har kørt over for rødt lys, så skal der altså mere til, før der lovmæssigt er tale om særlig hensynsløs kørsel, lød det fra forsvaren. 

Janus Malcom Pedersen mener, at hans klient skal frifindes for uagtsomt manddrab. Hvis dette ikke sker, skal den 24-årige i så fald skal dømmes uden at der er tale om særlig hensynsløs kørsel.

Vil arbejde med transport
Da den 24-åriges personlige forhold blev gennemgået i retten fremgik det, at den 24-årige ønsker en fremtid inden for transport.

Men får anklager Louise Hansen sin vilje, skal den 24-årige fratages sit kørekort i seks år og desuden idømmes en bøde på 9000 kroner.

Den 24-årige har sagen igennem ikke virket påvirket af sagen. Han kunne dog fortælle, at han under ulykken fik brud to steder på sin rygrad, og efter ulykken har haft mange smerter og problemer med at sove.

Under sin egen vidneforklaring nægtede den 24-årige sig skyldig i uagtsomt manddrab, men erkendte en række andre overtrædelser af færdselsloven ved tidligere lejligheder.

Der forventes dom i sagen over middag i dag.

Ekstra Bladet følger sagen..