Annonce:
Annonce:

Anklaget for at tvinge kvinder til abort: 'Sygeplejersken' endelig anholdt

Colombianer anklages for at gennemføre hundredvis af aborter, så kvinder kunne fortsætte kamp mod regeringshær

Sådan ser 'Sygeplejersken' med det borgerlige navn  Hector Albeidis Arboleda ud. (Politifoto)
Sådan ser 'Sygeplejersken' med det borgerlige navn Hector Albeidis Arboleda ud. (Politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

En internationalt eftersøgt mand kaldet "Sygeplejersken" er blevet anholdt i Madrid.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er han mistænkt for at have udført flere end 500 tvungne aborter på kvindelige guerillakrigere hos den colombianske oprørsgruppe Farc.

Anholdelsen sker, efter at Colombias statsanklager, Eduardo Montealegre, fredag oplyste, at man efterforsker 150 konkrete sager, hvor kvinder har fortalt om deres oplevelser med "Sygeplejersken".

Statsanklageren ligger efter eget udsagn inde med biviser på, at Farc benytter sig af tvungne aborter. Indgrebene skal angiveligt forhindre, at kvinderne bliver ukampdygtige.

"Sygeplejersken" er selv tidligere Farc-kriger og bærer det borgerlige navn Hector Albeidis Arboleda. Ifølge nyhedsbureauet AFP er han sigtet for tortur og for at gennemføre aborter uden samtykke.

I Colombia er abort som udgangspunkt ulovlig. Undtaget er dog ofre for voldtægt, hvis morens liv er i fare, eller hvis der er tegn på fosterskader.

Politiet i Spanien oplyser, at den anholdtes ofre var blevet voldtaget af deres mandlige kolleger i Farc, og at mindst 50 af ofrene var mindreårige. I flere tilfælde var graviditeten temmelig fremskreden, lyder det fra politiet.

De fleste af aborterne skal have fundet sted mellem 1998 og 2000. Men selv om de påståede forbrydelser ligger mange år tilbage, vil Colombia nu have manden udleveret til retsforfølgelse.

Farc blev grundlagt i 1964 og menes at have omtrent 7000 medlemmer. Efter mere end tre års forhandlinger i Cuba er den colombianske regering og oprørerne tæt på at nå en fredsaftale, der skal afslutte Sydamerikas længste oprør.

Igennem de mange år har flere end 220.000 mennesker mistet livet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: