Annette: Jeg fik tæsk af kvindelig hundelufter

- Hvis hun gør din mor noget igen, så ringer I bare - så kommer vi med det samme, sagde betjent til voldsoffers datter, som nu har ventet en måned på, at politiet tager affære

Annette Schultz flækkede øjenbrynet, da hun blev overfaldet. (Privatfoto)
Annette Schultz flækkede øjenbrynet, da hun blev overfaldet. (Privatfoto)

Annette Schultz fik 5. maj tæsk af en ung kvinde, som bor få opgange fra hende i Kastrup.

Eksplosionen skete, da den 66-årige kvinde bad den yngre hundelufter om at give sin hund snor på, fortæller Annette Schultz til Ekstra Bladet.

På skadestuen måtte lægen blandt andet sy et flækket øjenbryn sammen på den opskræmte kvinde.

Mens den pensionerede purser i SAS ovenpå episoden ikke tør at være derhjemme længere, lufter den unge kvinde stadig sin hund på området som om intet var hændt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Annette Schultz har ofte kraftig hovedpine ovenpå overfaldet. Hendes krisepsykolog kalder det et psykosomatisk symptom. (Privatfoto)
Annette Schultz har ofte kraftig hovedpine ovenpå overfaldet. Hendes krisepsykolog kalder det et psykosomatisk symptom. (Privatfoto)
 

Kvinde ikke afhørt
Politiet har heller ikke været synderligt belastet af aktivitet, efter at man modtog voldsanmeldelsen. Den formodede gerningskvinde er ikke så meget som afhørt.

- Det er en måned siden, og nu har vi to gange fået at vide af to forskellige betjente, at hvis hun gør min mor noget igen, så skal vi ringe. Så kommer de med det samme. Jamen tusinde tak - det er da rart at vide, at man bare skal overfaldes TO gange, før de gør noget vil det, bemærker Kristin Schultz.

Hendes mor har ikke lyst til at løbe risikoen og opholder sig nu så lidt som muligt i sit eget hjem.

Bad hende om at give hund snor på
Annette Schultz kender ikke den yngre kvinde. De har tidligere hilst på hinanden, når de har luftet deres hanhunde i ejerforeningen i Kastrup.

- Jeg mødte hende engang og spurgte, om vores hunde ikke skulle hilse på hinanden. Det afviste hun helt bestemt. Hun sagde, at hendes hund er meget uopdragen, fortæller Annette Schultz til Ekstra Bladet.

Der er skilte flere steder i boligområdet, som klart siger, at hunde skal holdes i snor. Alligevel løb den unge kvindes hund løs, da Annette Schultz den tirsdag mødte hunden og ejeren.

- Da vores hunde markerede overfor hinanden, bad jeg hende stille og roligt om at give sin snor på. Det kunne hun åbenbart ikke klare. Hun kastede sig over mig, begyndte at sparke og slå mig og slog mig til sidst med en knytnæve over øjenbrynet, så det flækkede.

Artiklen fortsætter under billedet...

Annette Schultzs datter har i frustration delt billeder af sin mor efter overfaldet på Facebook. (Privatfoto)
Annette Schultzs datter har i frustration delt billeder af sin mor efter overfaldet på Facebook. (Privatfoto)

Annettes tiårig hund Sofus. (Privatfoto)
Annettes tiårig hund Sofus. (Privatfoto)
 

Blødende og dybt chokeret over den anden kvindes reaktion søgte Annette Schultz mod sin opgang. Hun blev et stykke derfra mødt af et kærestepar, som tilsyneladende havde overværet overfaldet.

- Manden hjalp mig og tørrede blodet af mit ansigt.

Ikke et ord fra politiet
Annette Schultz valgte at tage på skadestuen for at blive lappet sammen, før hun ringede til politiet. Man bad hende om at tage ind til Station City i København for at indgive anmeldelsen. Og herfra har situationen ifølge Annette Schultz og hendes datter mildest talt været absurd.

Da anmeldelsen var landet hos politiet, forventede Annette Schultz, at myndighederne ville tage affære.

- Men politiet har ikke selv kontaktet os. Min datter har ringet til dem flere gange - senest i fredags, hvor hun fik at vide, at man endnu ikke havde talt med kvinden.

Annette Schultz har ikke talt med den anden kvindelige hundelufter siden episoden, og:

- Jeg holder mig langt væk. Men jeg ser hende hver dag.

Politi: I dag ringer vi
Annette og Kristin Schultz er komplet uforstående overfor politiets håndtering af sagen:

- Vi ved, hvem hun er, vi ved, hvor hun bor - og hun ved jo desværre også hvor min mor bor, og der er vidner. Hvad er det, der er så svært, spørger Kristin Schultz opgivende.

Artiklen fortsætter under billedet...

Torsdag blev Annette Schultz genafhørt af politiet - der er næsten gået en måned siden overfaldet. (Foto: Linda Johansen)
Torsdag blev Annette Schultz genafhørt af politiet - der er næsten gået en måned siden overfaldet. (Foto: Linda Johansen)
 

Torsdag var hun med sin mor til genafhøring hos politiet - denne gang på Station Bellahøj - også denne gang skete det på hendes datters initiativ.

På politistationen fremgik det, at man i dag ville ringe til den 25-årige kvinde:

- Men jeg ved snart ikke, om det får nogen konsekvenser. Betjenten sagde, at de havde læst op på hende, og at hun ikke er den typiske voldsforbryder. For havde hun været det, så var hun ifølge ham ikke stoppet efter to spark og to slag, siger Kristin Schultz, der opfatter det som om politiet totalt negligerer hendes mors oplevelse.

Politiet taler voldskvindes sag
- Han talte meget om, at der måske var nogle omstændigheder i kvindens liv, som havde fået hende til at reagere, som hun gjorde. Det er vi sådan set ret ligeglade med. Hun har begået en forbrydelse, fastslår Kristin Schultz, som frygter, at hendes mor ender med at flytte fra sit hjem igennem syv år.

- Jeg vil slet ikke være i min lejlighed og er ude hos min datter om dagen, fortæller Annette Schultz, som ikke tør at gå ud med skrald af frygt for at møde kvinden.

Hun kører flere kilometer væk fra hjemmet for at lufte sin hund, går til offerrådgivning, udviser ifølge en krisepsykolog psykosomatiske symptomer og er dybt berørt af den konstante påmindelse om overfaldet for næsten en måned siden.

Politiet: Efterforskningen går sin gang

Efterforskningsleder ved Station Bellahøj, Københavns Politi, Mads Helios, bekræfter, at politiet ikke har talt med den kvinde, som er mistænkt for at have overfaldet Annette Schultz.

- Men vi skal nok konfrontere vedkommende, siger han til Ekstra Bladet.

Sagen har været omkring to politikredse, før den endte på Station Bellahøj for 10-12 dage siden, og efterforskningslederen vil ikke oplyse, hvor lang tid der skal gå endnu, før man aflægger kvinden et besøg.

- Men for 10-12 dage siden var der allerede gået cirka 14 dage fra voldsepisoden. Hvorfor skal det tage så lang tid at kontakte en, som har banket en anden?

- Rent efterforskningsmæssigt bygger vi sagerne op fra bunden, og så tager vi typisk fat i dem, der skal sigtes, til sidst. Vi bygger sagerne op, så vi har alle beviserne klar, så vi har noget at gå til dem med i forbindelse med afhøring.

- Så hvis jeg bliver slået ned og kontakter politiet, så tager I ikke hurtigst muligt fat i vedkommende, der har slået mig?

- Det er afhængigt af omstændighederne, og hvad der er sket. Vi er nødt til at belyse sagen fra bunden og alle de vinkler, vi kan, før vi tager fat i den, vi mener har gjort det.

- I har sagt til den forurettede, at hun ikke skal være bange for, at det sker igen, og samtidig lover I at komme med det samme, hvis det alligevel skulle ske. Hvor mange gange skal man have tæsk, før politiet kommer?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det kan du vel næsten regne svaret ud på.

- Nej, det kan jeg ikke.

- Det kan jeg jo ikke svare dig på. Jeg kan jo ikke svare dig på, hvor mange gange, man skal have tæsk, før politiet kommer. Det giver næsten sig selv. Det er jo afhængigt af sagen, og hvor groft det er. Jeg kan sige til dig, at vi er i gang med sagen, den kører sin gang og fuldstændig ligesom alle andre voldssager. Det er en voldssag, vi har masser af, og den kører fuldstændig sin gang ligesom alle andre sager.

Efterforskningslederen kan ikke afsløre, om kvinden bliver sigtet i sagen.

1 af 6 Torsdag blev Annette Schultz genafhørt af politiet - der er næsten gået en måned siden overfaldet. (Foto: Linda Johansen)
2 af 6 Annette Schultzs datter har i frustration delt billeder af sin mor efter overfaldet på Facebook. (Privatfoto)
3 af 6 Annette Schultz har ofte kraftig hovedpine ovenpå overfaldet. Hendes krisepsykolog kalder det et psykosomatisk symptom. (Privatfoto)
4 af 6 Annette Schultz bryder sig ikke om at være i sit eget hjem. (Privatfoto)
5 af 6 Annette Schultz kører flere kilometer væk for at lufte sin hund efter overfaldet. (Privatfoto)
6 af 6 Annette Schultz flækkede øjenbrynet, da hun blev overfaldet. (Privatfoto)