Antisemitisk olding på flugt: Anholdt i Ungarn

81-årig tysker søgte asyl i Ungarn under flugt efter afvisning af prøveløsladelse i hjemlandet

81-årige Horst Mahler køres ind i retten i Budapset, hvor sagen om hans udlevering for nyligt blev afgjort.
Foto: Balazs Mohai/MTI
81-årige Horst Mahler køres ind i retten i Budapset, hvor sagen om hans udlevering for nyligt blev afgjort. Foto: Balazs Mohai/MTI
Følg Krimi

Det var ikke langt, 81-årige Horst Mahler nåede under sin flugt. I Ungarn søgte han forgæves om asyl, der blev afvist - og i tirsdag var han atter hjemme i Tyskland, hvor fængslet ventede.

Det skriver flere tyske medier, blandt andet lokalmediet Märkische Allgemeine.

I Tyskland er den aldrende 81-årige berømt og berygtet, hvor han gennem årene har taget turen fra yderste og militante venstrefløj til frådende antisemit i stærkt højreorienterede kredse.

Jagten på Hitlers hemmeligheder

Ved flere lejligheder har han benægtet, at nazisternes forsøg på jøde-udryddelse - Holocaust - har fundet sted - og det har indbragt ham indtil flere domme, da offentlig Holocaust-benægtelse er forbudt i Tyskland.

Tilbage i 2009 fik Mahler, der af profession er advokat, ti års fængsel for ved flere lejligheder offentligt at have benægtet Holocaust.

Efter afsoning af to tredjedele af straffen blev han i august i fjor løsladt i forbindelse med sygdom, men atter genindsat, da det kom frem, at han fra fængslet havde begået lignende handlinger, der er forbudt ved tysk lov. Blandt andet udgav han en bog med angiveligt antisemitisk indhold.

Fra RAF-terror til Hitler-hilsen: Rabiat olding på flugt fra fængslet

Var med til at grundlægge terrorgruppe
Allerede i sidste halvdel af 1960'erne skabte han røre om sin person, da han var med til at grundlægge terror-gruppen Rote Armee Fraktion.

Efterfølgende fulgte en tur til Libanon, hvor de unge terrorister var i en arabisk træningslejr. Hjemme igen begik de en stribe bankrøverier.

Nu indledte politiet en jagt på terroristerne, og i begyndelsen af oktober 1970 blev Horst Mahler anholdt.

Han fik 14 års fængsel for blandt andet deltagelse i tre bankrøverier og flugtplanlægning. Dermed var det slut med hans tid i Rote Armee Fraktion.

Godt ti år senere - i 1980 - blev han løsladt fra fængslet.

Fængslet Brandenburg-Havel, hvor den alderstegne Horst Mahler skal afsone den resterende straf.
Fængslet Brandenburg-Havel, hvor den alderstegne Horst Mahler skal afsone den resterende straf.

I 1987 fik han sin bestalling tilbage og begyndte atter at arbejde som forsvarsadvokat.

I årene, der fulgte, begyndte han at omgås folk på den yderste højrefløj, og i juli 2006 fik han sin første mindre dom for Holocaustbenægtelse.

Mødte journalist med Hitlerhilsen
Året efter gav han interview til magasinet Vanity Fair, hvor han hilste journalisten Michael Friedmann velkommen med ordene 'Heil Hitler, herr Friedmann.'

I 2008 blev han atter dømt for Holocaustbenægtelse. Denne gang fik han 11 måneders fængsel. Og året efter blev han ved forskellige retssager idømt over ti års fængsel.

Horst Mahler flankeret af to ligesindede under retssagen i 1971, hvor han blev dømt for kriminalitet i forbindelse med sit medlemskab af Rote Armee Fraktion.
Horst Mahler flankeret af to ligesindede under retssagen i 1971, hvor han blev dømt for kriminalitet i forbindelse med sit medlemskab af Rote Armee Fraktion.

Sidste sommer fik han en voldsom betændelse i den ene fod, der efterfølgende måtte amputeres. Derfor blev afsoningen afbrudt, ligesom han forsøgte at blive prøveløsladt.

Men blandt andet fordi en ny og ligeartet sag var på vej, besluttede retsvæsenet i delstaten Brandenburg ikke at give ham prøveløsladelse.

Myndighederne beskriver Mahler som en havende en 'forhærdet kriminel personlighedsstruktur.'

Seneste sag bygger på de udtalelser, han er kommet med under afsoningen. Især i bogen 'Das Ende der Wanderschaft - på dansk Vandringens afslutning'.

Udtalelser om jøder
I et videoklip på Youtube fortæller Horst Mahler, at det er denne bog, der er årsagen til den nye sag om Holocaustbenægtelse, som myndighederne er ved at bygge op:

- Den bygger på forskellige hellige tekster fra det gamle testamente og hellige tekster som talmud. Her gør jeg opmærksom på at de (teksterne, red) er et udtryk for jødedommens yderste fjendtlighed mod menneskeheden. Jøderne er på hellig mission for at tilintetgøre menneskeheden. Det er, hvad biblen siger, forklarer Horst Mahler.

Det hvide raseri: Holocaust er historiens største løgn

På grund af sygdom, hvor han fik amputeret en del af det ene ben, fik den ældre mand sidste sommer afbrudt afsoningen, og i april skulle han så være vendt tilbage til fængslet Brandenburg-Havel.

På en Youtubekanal tilknyttet det højreekstreme medie, Nordland TV, beskrev Mahler, hvorfor han ikke havde tænkt sig at efterkomme myndighedernes krav om afsoning af reststraf.

I stedet - fortalte han i videoklippet - ville han søge asyl 'i en optagelses-parat og suveræn stat'. Hvilke lande, der måtte komme på tale, fortalte han ikke noget om.

Det viste sig at være Ungarn.

Det hvide raseri: Nazi-familien

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.