Armani-manden anholdt

En 47-årig mand, som politiet mistænker for at være den såkaldte 'Armani-manden', er blevet anholdt

Følg Krimi

En 47-årig italiensk mand er onsdag blevet anholdt i Hellerup. Politiet mistænker ham for at være 'Armani-manden'.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

Politikommissær Michael Gaml fortæller til Ekstra Bladet, at en borger fra Østerbro havde fået en henvendelse fra 'en velklædt, veltalende udenlandsk mand' på Østerbrogade, hvor han spurgte om vej til lufthavnen.

Manden kom derfor i tanke om en tidligere episode, hvor han ligeledes var blevet spurgt om vej til lufthavnen af en lignende mand, og manden havde ved den lejlighed forsøgt at sælge ham jakkesæt, som han hævdede var af mærket Emprio Armani. Manden havde forklaret, at han havde været på messe med jakkerne i Danmark, og at han ikke kunne have dem med hjem i flyet, hvorfor han var nødt til at sælge dem billigt.

Anmelderen fattede dog altså mistanke, og han oplyste derfor politiet om hændelsen på Østerbro, og om den hvide Mercedes, manden var kørende i, og det førte siden til, en patrulje omkring klokken onsdag 16 blev opmærksom på en bil, der svarede til beskrivelsen.

Politiet fik derfor stoppet bilen på Lyngbyvejen ved Motorring 3.

I bilen blev fundet flere jakkesæt, som skulle forestille at være Armani, men politiet har siden fra Armani fået bekræftet, at de var falske.

Manden er derfor nu blevet sigtet for bedrageri.

'Armani-manden' er kendt fra flere politikredse på Sjælland, hvor fremgangsmåden ofte har været den samme, som anmelderen havde oplevet med den 47-årige mand.

Politiet ved dog ikke, om det er den samme mand, der står bag de tidligere episoder.

Armani-manden set på parkeringsplads

Mysteriet om Armani-manden: - Han er en bandit!

Nordsjællands Politi oplyser til Ekstra Bladet, at politiets jurister ikke har fundet grundlag for at fremstille manden med krav om varetægtsfængsling.

Manden er foreløbig sigtet for bedrageri, men i og med politiet ikke har taget ham på fersk gerning i færd med at sælge jakkerne, er det uvist, om sigtelsen bliver opretholdt.

Uanset hvad opfordrer politiet dog folk til at være opmærksomme på lignende episoder.

- De fleste kender godt Armani, og hvis der pludselig står en på en motorvej og vil sælge en jakke til 200 kroner, så er det altså for godt til at være sandt. Så med mindre man lige står og mangler en jakke i den farve, skal man nok holde sig fra det, siger Michael Gaml til Ekstra Bladet.

Han understreger, at det ikke er ulovligt at købe kopivarer i Danmark. Det er dog ulovligt at sælge dem, så hvis man er kommet til at købe en af de falske jakker, er det ulovligt at forsøge at sælge dem videre.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+