Provst tævede 9-årig i kirken

- Din søn passer perfekt i rollen som djævelen, sagde Ernst Otto Diderichsen til barnets chokerede mor

- Jeg er ked af, at jeg har slået drengen -men jeg blev sur og gav ham en bagi, erkender provst Ernst Otto Diderichsen. (Foto: Per Rasmussen)
- Jeg er ked af, at jeg har slået drengen -men jeg blev sur og gav ham en bagi, erkender provst Ernst Otto Diderichsen. (Foto: Per Rasmussen)
Den lokale sjælesørgers korporlige afstraffelse af en kun niårig dreng i selve kirken har rystet det lille Sørbymagle Sogn syd for Slagelse.

Mens 17 klassekammerater chokerede så på, gik provst Ernst Otto Diderichsen amok og gav barnet så voldsom en røvfuld, at røde mærker på drengens balder længe efter vidnede om styrken.

Det voldelige overgreb fandt sted, mens 3. klasse fra Hvilebjergskolen i sidste uge deltog i projektet 'Kend din kirke' i Guds hus i den lille landsby.

Så snart drengen fik lejlighed til det, ringede han hjem til sin mor og fortalte grædende, at provsten havde slået ham. Da hun opsøgte kirkens mand lige efter, erkendte han den gejstlige endefuld. I samme åndedrag erklærede Diderichsen:

Din søn som djævelen
'Djævelen optræder i vores afsluttende kirkespil. Den rolle passer perfekt til din søn'.

- Både vi og vores søn er dybt rystede over det, der er sket. Men for drengens skyld så vi helst, at sagen blev glemt. Vi har simpelt hen ikke overskud til at stå frem. Det handler først og fremmest om at få vores barn ovenpå igen, siger drengens mor til Ekstra Bladet.

Hun tilføjer, at familien trods alt er glad for, at forældre til andre af klassens børn har støttet dem og gjort opmærksom på sagen, så den slags ikke gentager sig.

En mor har nu meldt Ernst Otto Diderichsen til politiet for vold.

Ked af det
Provsten lægger ikke skjul på, at temperamentet løb af med ham, da børnene skulle fotograferes under næstsidste 'Kend din kirke'-arrangement.

- Jeg blev sur, fordi han pludselig var væk. Så jeg tog fat i ham - og gav ham én bagi. Det er beklageligt. Og jeg er ked af det. For jeg ved jo godt, at man ikke må slå, siger Ernst Otto Diderichsen, da Ekstra Bladet opsøger ham i præstegården i Sørbymagle.

Bagefter besøgte provsten drengen og hans forældre og gav dem en undskyldning. Da moderen bad ham sende et brev med en forklaring til de andre børns forældre, parerede han ordre.

Forundret over anmeldelse
- Så jeg troede faktisk, at den sag nu var ude af verden. Derfor er jeg stærkt forundret over Ekstra Bladets oplysning om, at jeg er meldt til politiet. For jeg har jo ikke bare tævet løs på den dreng, siger han.

- Hvorfor skulle den pågældende spille djævelen?

- Jeg havde tiltroet ham rollen som Fanden, inden jeg slog. For at undgå, at han skulle løbe hjem og sige det til forældrene, så de troede, jeg forfulgte ham - valgte jeg at komme ham i forkøbet og informere moderen, forklarer provst Diderichsen.

- Har du slået dine egne børn?

- De har da også fået én bagi. Det var dengang, det endnu var tilladt. Men ingen af dem er blevet lemlæstede.

Siden det er rygtedes, at Ernst Otto Diderichsen brugte hårdtslående argumenter for at styre 3. klasse i kirken, har forældrene til ti af projektets i alt 18 elever trukket deres børn ud af hans undervisning.