Gaddafi må til lommerne

Diktator-sønnen tabte klokkeklart mod Ekstra Bladet

Det gjorde hans advokat Christian Harlang også. (Foto: Finn Frandsen)
Det gjorde hans advokat Christian Harlang også. (Foto: Finn Frandsen)
Hannibal Gaddafi ville ha' 100.000 kroner fra Ekstra Bladets journalist Peter Astrup og chefredaktør Bent Falbert på grund af en sætning i avisen 14. februar i år: 'Hannibal Gaddafi har allerede gjort sig skyld i kidnapning og vold på dansk jord'.

Vi skildrede diktator-sønnens voldelige opførsel i København, hvor han formelt studerer på Handelshøjskolen.

Desuden skulle de to pressefolk straffes, sige undskyld og betale sagsomkostninger, fremførte den libyske playboys advokat i retten i sidste uge.

I går faldt dommen. Avisen blev klokkeklart frikendt.

Kender ikke pressefrihed
- Jeg er ikke overrasket over dommen. Hannibal Gaddafi kommer fra et land, hvor man ikke ved, hvad pressefrihed er - og hans advokat Christian Harlang har aldrig forstået dens indhold, siger chefredaktør Bent Falbert.

Dommer i Københavns Byret Ida-Louise Apostoli ikke alene frikender journalisten og chefredaktøren for alt, men pålægger Gaddafi at betale 10.000 kr. til hver i sagsomkostninger.

Dem får han nok skrabet sammen. Hannibal mangler ikke kontanter, når han færdes i nattelivets in-steder omkranset af bodyguards. Så flyder 1000 kr.-sedlerne som drikkepenge til tjenende ånder. I en periode boede Hannibal med følge i suiter på et af Københavns dyreste hoteller.

Voldssag bekræftet
Retssagen udspringer af en voldsepisode, som blev bekræftet i retten i et brev fra Københavns politidirektør. En mand blev overfaldet i København, tævet og ført til en bolig tilhørende den libyske ambassade. Da politiet opsøgte offeret, ønskede han ikke at forfølge sagen. Han er senere rejst hjem til Libyen.

Kort før episoden i København og omtalen i Ekstra Bladet gennembankede Hannibal sin gravide kæreste i Paris og blev idømt fire måneders betinget fængsel. Den sag er anket, oplyste hans advokat Christian Harlang i retten.
1 af 3 Hannibal Gaddafi tabte til Ekstra Bladet. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 3 Hannibal Gaddafi tabte til Ekstra Bladet. (Foto: Kristian Linnemann)
3 af 3 Det gjorde hans advokat Christian Harlang også. (Foto: Finn Frandsen)